неділя, 20 січня 2013 14:43

Вірогідний сценарій подружнього життя закладений в обручці

Вірогідний сценарій подружнього життя закладений в обручці
"Обручальное кольцо - не простое украшенье". Фото: onua.com.ua

"Традиційно вважається, що весільна обручка – символ кохання, любові та вірності, - каже київський психолог Антоніна Криволап, 44 роки. – А от вигляд самої прикраси – це стереотип, який винесли молодята з батьківських сімей".

Широка обручка (більше 4 мм) – ознака того, що молодята бояться розлучення ще по дорозі до ЗАГСу. Вони готові взяти на себе дуже багато, знають, що шлюб – справа серйозна. Вони налаштовані іти на компроміс, ладні поступатися своїми інтересами заради тиші в хаті, вони жертовні. Широкі обручки обирають, як правило, ті, у кого батьки розведені, нещасливі чи кілька разів були у шлюбі. Молодята ж знають, як важко дитині жити у такій сім'ї, і дуже не хочуть, щоб те ж спіткало і їхніх дітей. Але молодята не знають, як треба будувати міцну сім'ю, бо в них немає зразка. Жертовність – це не завжди добре. Треба мати і свій простір, свої уподобання. Шлюб таких молодих людей буде вдалим, якщо вони будуть чесними одне з одним, навчаться говорити про свої бажання та обґрунтовувати власну точку зору.

Тонку обручку обирають пари з хорошим багажем. У них, як правило, батьки все життя живуть разом. Молодятам здається, що шлюб це просто, вони оптимістично налаштовані, впевнені у собі і у партнері. Для них шлюб – це атрибут легкого життя. Але для них прості конфлікти здаються драматичними, а перший рік шлюбу несе багато розчарувань. Часто партнери пишаються та хваляться одне одним. Вони легко говорять про свої стосунки, не бояться поділитися своїми проблемами у взаєминах з близькими та друзями. Таким чином вони занадто близько підпускають людей до сім*ї і прислухаються до порад, які не завжди ідуть на користь. Молодятам з вузькими обручками треба заводити свої сімейні традиції, обов'язково мати спільне хобі та розуміти, що конфлікти у родині неминучі та не смертельні.

Останнім часом модним стало мати ексклюзивні обручки, з діамантами чи написами. Їх зазвичай обирають екстравагантні пари. Вони сміливі, відверті, зазвичай досвідчені та сформовані особистості. Для них шлюб – цікава пригода, де кожен з партнерів повинен постійно доводити іншому, що він гідний цього шлюбу. Такі молодята пристрасні, але на такому піку стосунки не можуть існувати довго. Але бути героєм-коханцем постійно, роками – дуже складно, це виснажує. Тому такому подружжю варто домовлятися про періоди спокою і перестати ідеалізувати партнера. Такі пари шукають нових відчуттів, здатні та ризик задля нових вражень. Наприклад, серед свінгерів багато пар, які носять незвичайні обручки.

Часто до мене приходять перелякані жінки, бо думають, що чоловік зраджує, - каже пані Антоніна. – В процесі розмови виясняється, що дружину наштовхнуло на такі висновки те, що чоловік не хоче носити обручку. От носив-носив і перестав. Всім цім жінкам раджу спитати в чоловіка чи дійсно подобається йому чисто візуально обручка. 8 з 10 випадків він просто не носить прикрасу, бо вона йому не подобалася від самого початку, а вибір обручки був нав'язаний нареченою багато років тому. У такому випадку раджу дружині дати можливість чоловікові купити такі обручки, які йому хотілося б. І взагалі не бачу нічого поганого у тому, щоб подружжя на якусь річницю шлюбу поміняло обручки за двосторонньою згодою. За десятиріччя пара могла докорінно змінити свої стереотипи про сімейне життя, вони могли побачити партнера по-іншому, стосунки могли оновитися в кінці кінців, чому тоді обручка повинна залишитися старою.

Зараз ви читаєте новину «Вірогідний сценарій подружнього життя закладений в обручці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути