Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2018 01:35

Топ-5 помилок, через які розпадаються шлюби

Топ-5 помилок, через які розпадаються шлюби
Навчіться довіряти своєму партнеру Фото: http://panna.pp.ua

Кожне подружжя мріє, аби їхній шлюб був щасливий. Часто чоловік чи дружина роблять помилки, які призводять до розлучення. Як уникнути конфліктів, навчитися берегти сімейні стосунки і жити у шлюбі "до поки смерть не розлучить"? Відповіді на ці питання шукають майже всі.

Яких 5 головних помилок не варто робити, щоб не дійти до розлучення – радять психологи, йдеться на ASN.

1. Відсутність довіри. Не тільки на коханні, але й на довірі базується кожен шлюб. Ви повинні розповідати один одному про ваші почуття, плани та здобутки. Слід навчитися довіряти партнеру своє життя, серце та мрії. Якщо нема довіри, то починаються проблеми. Сюди ж можна додати й замовчування образ. Не треба тримати все в собі. Сказати, чим і як вас образила ваша половинка, це перший крок до взаєморозуміння. "Винуватець" наступного разу уникатиме подібного. Як наслідок недовіри партнеру з'являються ревнощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тала Калатай розійшлася з чоловіком після 15 років шлюбу

2. Постійна критика. Чим більше ви критикуєте свого партнера, тим швидше він віддаляється і закривається в собі. Кожна образа з вашого боку, негативна оцінка певних якостей та дій б'є по самооцінці партнера, розвиває його невпевненість у собі, а також руйнує ваші стосунки. Замість взаєморозуміння та поваги з'являється холод у почуттях.

3. Відмова в сексі. Бувають моменти в подружньому житті, коли через певні обставини нема часу на фізичну близькість. Не слід цим зловживати. Інтим може бути на другому плані, але не відходити в минуле. Секс допомагає подолати стрес, збільшує емоційну близькість партнерів. Якщо довго відмовляти в тілесному контакті - образи, роздратування і втрата довіри стануть питанням часу.

4. Невміння слухати. Кожна людина хоче бути почутою, щоб її зрозуміли і підтримали. А кому ж, як не своїй другій половинці, розказувати про свої проблеми. Коли партнер нас в цьому не підтримує, перебиває, веде від теми, робить поспішні висновки - ми відчуваємо злість. Усвідомлюємо власне знецінення та байдужість партнера. Тому важливо давати один одному зворотний зв'язок і можливість договорити.

5. Зрада. Фізична і духовна зрада – це те, що найчастіше призводить до розлучення. Секс на стороні одного з партнерів, відкритий флірт із кимось іншим або ж еротичне листування - така поведінка часто веде до розриву. Опісля важко довіритися тому, хто тобою знехтував. Уникнути наслідків можна, якщо відкрито обговорювати проблеми в парі, вводити корективи, експериментувати, а не ігнорувати конфлікт.

Люди не можуть розпочати нові стосунки, бо не вийшли з минулих. Про це на своїй сторінці в Instagram пише психолог Михайло Лабковський.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 помилок, через які розпадаються шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути