неділя, 27 березня 2016 13:36

Весілля із Книги рекордів Гіннеса

Весілля із Книги рекордів Гіннеса

Всі мріють про неповторне та ексклюзивне весілля, але не всім випадає нагода побити світовий рекорд та потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Є пари, яким це вдалося, пише narechena.at.ua

Найгостинніше весілля
Рекордна кількість гостей - 150 000 чоловік - була запрошена на весілля Шудхакарана та Шатьялакшми в Індії. Гості розмістилися на галявині площею 50 акрів, а весільна церемонія, проведена за індуїстським ритуалом, транслювалася на величезних екранах.

Найдорожче весілля
Цей рекорд встановив мільярдер Лакшми Міттал, який не пошкодував 55 мільйонів доларів на організацію свята для доньки. Реєстрація шлюбу відбувалася в саду Тьюільрі в Парижі, банкет - в королівському Версалі, а вечеря - в замку XVII століття Шато Во-ле-Віконт. Весь вечір молодят розважала Кайлі Міноуг, а страви готували привезені з Калькутти поварі. Для подачі був використаний китайський фарфоровий посуд, оздоблений вензелями наречених.

Найбільша кількість діамантів в обручці
837 діамантів інкрустовано в перстень "Танець ангела" - роботу київських майстрів. Ім'я власниці не розголошується, зокрема через те, що вона відома персона.

Найменша обручка
Мініатюрну обручку було зроблено в 1544 році для дворічної Марії Стюарт.

Найдорожча весільна сукня
Найдорожчу за всю історію весільної моди сукню створили в 2006 році ювелір Мартін Катц і дизайнер Рене Штраус. Її вартість складає 12 мільйонів доларів. Така ціна зумовлена великою кількістю діамантів, які прикрашають ліф сукні. Загальна вага дорогоцінних камінців – 150 карат. Незважаючи на таку красу виробу, за шість років він ще не знайшов свого покупця.

Найдовша фата
Цей рекорд належить Сандрі Мехлеб із Лівану. Довжина фати становила 3358 метрів. Церемонія вінчання відбулася 18 жовтня 2009 року.

Найбільша кількість подружок молодої
В 2000 році на весіллі канадки Крісти Расанаягам були присутні 79 подружок молодої у віці від 1 до 79 років.

Найдорожчий весільний торт
Був спечений в одній із кондитерських Beverly Hills. Його вартість складала 2 мільйони доларів. Що спричинило таку шалену вартість торта? Діаманти, якими був прикрашений витвір кондитерського мистецтва.

Найчерствіші шматки весільного торта
Два шматки весільного торта королеви Вікторії та принца Альберта збереглися до сьогоднішніх днів. Цінність цих кондитерських виробів полягає в тому, що весілля відбулося ще 10 лютого 1840 року, отже їм вже більше 176 років.

Найбільший весільний торт
Кондитери нідерландського міста Оммен перевершили всіх. Їм вдалося спекти величезний торт, висота якого становила більше ніж 18 метрів, а вага - 5 тонн. 75 кухарів працювали кілька місяців над створенням цього шедевру.

Найбільший весільний букет
Принц Катара зумів здивувати не тільки свою майбутню дружину, а й увесь світ. Над створенням весільного букету з троянд працювали 7 днів. Гігантська квіткова композиція мала площу 800 квадратних метрів та вагу 42 тонни.

Найдовший весільний кортеж автомобілів однієї марки
Цей рекорд був встановлений активістами російського об'єднання Hyundai Accent Club 07.07.07. До РАЦСу відправилися 102 однакові машини.

Найбільша кількість шлюбів в однієї людини
Серед чоловіків найбільше шлюбів мав колишній баптистський священник Глінн Вульф із США. Перший раз він одружився в 1927 році. Зараз він розлучився зі своєю 28-ю жінкою, щоб знайти нову супутницю життя.

А Лінда Ессекіз Андерсона (теж США) клятву вірності давала вже 22 рази. На даний момент жінка знову розлучена та знаходиться в активному пошуку майбутнього нового чоловіка.

Найстарша наречена
Похилий вік - не перепона на шляху до заміжжя. Це зайвий раз продемонструвала 102-річна Мінні Манро з Австралії, яка вийшла заміж за 83-річного Дадлі Рейда 31 травня 1991 року.

Найстарший наречений
В 1984 році 103-річний Гаррі Стівенс одружився з 84-річною Телме Лукас в будинку престарілих, США.

Найтриваліші заручини
Найбільше часу від заручин до шлюбу пройшло в Октавіо Гуль'єна та Адріани Мартінес - 67 років. Врешті - решт пара вирішила одружитися у 82 роки.

Найтриваліший шлюб
Сер Темулджі Наріман і леді Наріман прожили разом 86 років. Вони були двоюрідними братом та сестрою. А шлюб був створений, коли їм було тільки по 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Весілля із Книги рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути