неділя, 28 червня 2020 22:46

Психологи порадили, як навчитись домовлятися з партнером

Психологи порадили, як навчитись домовлятися з партнером
Обидва партнери повинні бути готові вислухати думку один одного. Фото:pixabay

Психологи стверджують, що майже 70% подружніх пар мають постійні конфлікти в шлюбі.

Статистика свідчить, що пари не можуть вирішити свої проблеми, оскільки не погоджуються один з одним, пише видання Family Today.

Обидва партнери повинні бути готові вислухати думку один одного. Адже всі люди мають шкідливі звички, тому парам головне пам'ятати, що ніхто не є ідеальним, і у всіх стосунках виникають проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка поведінка може стати причиною розлучення

Найчастіше розбіжності виникають через релігійні переконання; діти – зачаття, виховання та навіть рішення про народження і виховання дітей; інтимні питання; фінансові цілі і бюджетні плани; домашні справи; соціальні медіа і використання смартфону; суперечливі погляди на різні ситуації.

Цих проблем не уникнути, але можна знайти космпроміс у їх вирішенні. Одним зі способів є визнання проблеми. Треба її визначити і прийняти емоції та почуття коханої людини. Тоді обговорити всі питання і бути відкритими.

Говорити слід до того моменту, поки не договоритесь. Необхідно, щоб кожен з подружжя по черзі озвучив свою думку та занепокоєння без жодних перебивань з боку другої половинки.

Слід також знайти спільні точки зору. А для цього варто визначити свої загальні цілі та намагатися вирішувати проблеми в той момент, як тільки вони виникають. Наприклад, можливо, ви хочете придбати житло, але не сходитеся у фінансових питаннях. В цьому випадку, перш за все, визначте цілі, як дійти до своєї мети. Це допоможе пролити більше світла на проблему.

Коли компроміс знайшли, то це варто відсвяткувати.

Часто пари сваряться більше, ніж це можливо, тому стосунки можуть завершитись розлученням. Але майбутнє в таких відносин є і воно залежить від бажання виправити цю ситуацію. Експерти радять спершу з'ясувати причину конфлікту і спробувати заспокоїтися.

Зараз ви читаєте новину «Психологи порадили, як навчитись домовлятися з партнером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути