неділя, 02 серпня 2020 22:46

За яких умов можливо створити щасливі стосунки

За яких умов можливо створити щасливі стосунки
Перш за все, метою стосунків мають бути самі стосунки. Фото: pixabay

Про міцні та щасливі стосунки мріють більшість пар, але в реальності не у всіх це виходить.

Три важливі деталі, які допоможуть створити міцні стосунки розповів психолог Михайло Лабковський на сторінці в Instagram.

Перш за все, метою стосунків мають бути самі стосунки. Пара має створювати їх через кохання. За словами психолога, якщо за допомогою шлюбу чи відносин людина хоче вирішити якусь проблему, то вона тільки подвоїться. Наприклад, коли людина шукає другу половинку лише щоб втекти від самотності, то вона і в стосунках буде почуватися самотньою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали стереотипи, які заважають щасливим стосункам

"Або якщо ви намагаєтеся за допомогою стосунків вирішити фінансові питання, до прикладу, щоб було де жити і завдяки кому виплачувати іпотеку. В найкращому випадку ви просто приречете себе на шлюб без кохання", – додає психолог.

Також стосунки є щасливими, якщо в парі побудований діалог. Відсутність можливості бути собою і говорити прямо – це крах для будь-якої сім'ї. Лабковський каже, що якщо з якихось причин ви замовчуєте образи, не говорите свої бажання прямо або не можете домовитися з другою половинкою – то це проблема. І для вас це буде тягарем, а не стосунками. За словами психолога, в стосунках важливо, аби обидві сторони були націлені не на суперництво і не на встановлення своїх правил, а на партнерство. ⠀

Також для щастя в парі мають бути нормальні стосунки із собою. Психолог впевнений, що люди, які не приймають і не люблять себе, не можуть приймати та любити інших.

"Вони можуть "зіграти" почуття. Але якщо для самих себе вони якісь надто товсті або занадто худі, чи мало заробляють тощо – то це провал", – каже Лабковський.

Адже критичне ставлення людини до себе обов'язково перенесеться на того, хто перебуває поруч. До прикладу, це може виявлятися в зауваженнях, ревнощах, контролі, заздрості чи інших неприємних мотивів поведінки.

Стосунки чоловіка і жінка стають більш міцними та чуйними, коли у них є спільні звички. Однією з таких є те, що варто лягати спати разом. Парі просто достатньо синхронізуватися у ліжку, обійматися і розмовляти перед сном.



Зараз ви читаєте новину «За яких умов можливо створити щасливі стосунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути