вівторок, 31 січня 2012 13:21

Повторні шлюби укладають через секс, дітей і відсутність альтернативи

Повторні шлюби укладають через секс, дітей і відсутність альтернативи

"Батьки розлучилися, коли мені виповнилося п'ять років. Обоє були дуже запальні і не бажали йти на компроміси, - говорить Марина Городянина з міста Миргород Полтавської області. - А через чотири роки знову зійшлися. Спочатку просто жили разом, удруге притираючись, а зрештою пішли й розписалися. Ще й брата мені народили. Удвох і досі, живуть добре".

Людмила Гаврильчук з Лубен на Полтавщині розлучилась з чоловіком Ігорем чотири роки тому, мають сина й дочку. Після розлучення живуть у спільній квартирі. Колишній чоловік утримує дітей, а Людмила після десяти років домогосподарювання вийшла на роботу.

"Живемо разом, бо не вийшло квартиру розміняти, - пояснює жінка. - Він платить за квартиру, усі комунальні послуги оплачує, розраховується за дитсадок для меншого сина, дає гроші на всі витрати старшій дочці. Раз у місяць маю з ним секс. Знову хоче, щоб розписалися й повінчалися. Але раніше він мене бив часто. Боюся, як одружимося, знову те саме буде. Зараз не чіпає, бо можу викликати дільничного. Ні в мене, ні в нього особистого життя немає".

"Повторних шлюбів між колишніми чоловіком і дружиною реєструємо у рік один-два відсотки", - розповідає Наталія Колесник з Полтавського центрального відділу РАЦСу. - Це, переважно, вже зрілі люди, які зробили певні життєві висновки, або хочуть вирішити житлові чи матеріальні питання, забезпечити стабільність собі і своїм дітям. Зазвичай, мало хто пояснює причини. Іноді говорять, зробили помилку, думали, знайдуть когось кращого. Такі пари реєструються по скромному сценарію, у вузькому колі, без пишних весільних суконь і гулянь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розлучитись вінчана пара не може, але шлюб часом визнають недійсним

"Повторний шлюб між колишнім подружжям майже нічим не відрізняється від звичайного. Вірогідність нового розлучення практично така ж сама, як і при першому одруженні, - говорить практикуючий полтавський психолог Олексій Сірий. – Хтось, поживши окремо, починає цінувати свого партнера, розуміє, що саме робив не так, згідний іти на компроміси. Як правило, коли таку позицію мають обоє, - шлюб буде тривалим. Але є випадки, коли після другої реєстрації чоловік і жінка розбігаються буквально за місяць-два. Ейфорія від возз'єднання проходить, починається звичайне життя. І люди знову помічають, що їх половинка не змінилася, погані риси нікуди не поділися, а часом, навпаки, проявилися ще дужче. Каталізатором такого шлюбу може стати й наявність у колишньої дружини чи чоловіка дітей від інших партнерів. Щоб шлюб був вдалим, над ним потрібно працювати. І неважливо, перший він, чи другий. Якщо нічого не робити, то й за десятим разом щасливе сімейне життя не складеться".

Психологи стверджують, наперед приреченими є повторні шлюби, коли жінка знову виходить заміж за чоловіка, який пив, вживав наркотики чи піднімав на неї руку.

"Агресивність можна притамувати, але вона ніде не зникає, - пояснює Сірий. – Такий чоловік може довго шукати і не знаходити собі пару, а потім докладе всіх зусиль, аби повернути те, що в нього колись було. Проте після походу в рацс уже через певний період він перестане приховувати свою агресію. Навпаки, по відношенню до "нової" колишньої дружини вона може посилитися".

Основні причини повторного шлюбу з колишнім чоловіком (дружиною):

- усвідомлення помилок, зроблених у шлюбі, і бажання їх виправити;

- невдалі спроби влаштувати особисте життя після розлучення і відсутність іншої альтернативи;

- сексуальна й психологічна залежність;

- спільні діти і налагоджений побут.

Зараз ви читаєте новину «Повторні шлюби укладають через секс, дітей і відсутність альтернативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути