субота, 07 травня 2016 07:23

Медсестра з Намібії знайшла своє кохання у Вінниці

Леа Міа Кайофа приїхала до України понад 2 роки тому. Якраз тоді, коли в країні пройшла Революція Гідності, а на Донбасі почалися криваві сутички, пише Vlasno.info.

26-ти річна жінка працювала медичною сестрою у одній з лікарень Намібії, а куратором там був лікар з України, випускник Вінницького медичного університету. Він і порекомендував перспективній колезі продовжити навчання в українському виші.

– Український медик був для мене авторитетом, – розповідає Міа Кайофа. – Я б хотіла бути таким професіоналом, як він. Тому одразу погодилася. Разом з ним я приїхала до Києва, а потім він привіз мене до університету у Вінниці. В Намібії я 4 роки навчалася на медсестру, тут освоюю професію лікаря-оториноларинголога.

Через рік Міа Кайофа запросила з Намібії до України свого однокласника Іпіто Тімотеуса. Він вступив на ту ж саму спеціальність.

– Він тепер для мене і найкращий друг, і брат. Коли приїхав, я йому в усьому допомагала, показувала місто, розповідала, що і де тут знаходиться. Ми завжди разом, – ділиться Міа Кайофа. - Маємо плани на спільне майбутнє, підтримуємо одне одного та завжди радимося.

 

Після закінчення університету у Вінниці, лікарі мріють подорожувати та практикуватися у різних країнах південної Африки, а також у Японії та Китаї. Потім – планують повернутися у Намібію, щоб лікувати земляків.

Читайте також: Весілля у столичному військовому шпиталі

Зараз ви читаєте новину «Медсестра з Намібії знайшла своє кохання у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути