середа, 12 травня 2021 14:01

Як відновити стосунки

Як відновити стосунки
Перше правило для покращення стосунків - обидві сторони мають погодитися, що інша людина та зв'язок між ними – важливі і мають значення. Фото: pixabay

Проблеми й конфлікти у стосунках треба розв'язувати. Це сприятиме їхньому зміцненню та зростанню.

Кілька простих порад, щоб налагодити взаємини, виділила психологиня Дженніфер Л. Кантор, пише Psychology Today.

"Ремонт стосунків" – це навичка, яку можна опанувати й застосовувати до всіх значущих стосунків. Відремонтувати, а не відкинути соціальні зв'язки, вважається актом мужності, поваги, щедрості й прощення – чеснот, які завжди були основними для добробуту людей, мирного й гуманного суспільства. Процес примирення – це вміння, завдяки якому можна розвивати глибокі, стійкі й довірливі стосунки. Однак процес цей складний і потребує участі обох сторін", – каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стосунки, які почались у додатках знайомств, міцні - науковці

За словами експертки, перше правило для покращення стосунків: обидві сторони мають погодитися, що інша людина та зв'язок між ними – важливі й мають значення.

Взаємини, що розвиваються, і є здоровими. Тому примирення є побудовою чогось міцнішого за те, що було раніше.

Ще одна порада: бути готовим спілкуватися відкрито, іноді емоційно, виявляючи вразливі місця, які є цілком нормальними для людини. Взаємодія одне з одним сприяє загоєнню та зростанню.

Також варто бути готовим до того, що знадобиться більше ніж одна розмова. Щоразу під час спілкування зростає спроможність вислухати іншу особу, по-справжньому зрозуміти її скаргу.

Щоб налагодити стосунки, потрібне вміння співчувати партнеру. А також здатність визнавати, коли хтось поводився недоброзичливо або невміло. Ці можливості є вродженими для більшості з нас, але їх вираження часто блокує самозахист.

Дівчатам на побаченні варто придивлятися до партнера, щоб зрозуміти, чи він не обманює. Є три головних сигнали, за якими можна розпізнати брехню. Наприклад, якщо хлопець довго не погоджувався зустрітися або,навпаки, занадто хотів, щоб побачення відбулося якнайшвидше. Можливо, затягуючи, він сподівався на секс, а пришвидшував, тому що щось приховує. Про причини його поведінки варто одразу питати й дивитися на міміку.

Зараз ви читаєте новину «Як відновити стосунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути