Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2012 17:00

Як зберегти стосунки на відстані

Як зберегти стосунки на відстані

"Мій хлопець живе в іншому місті за 700 км від мене. Вже рік планує перебратися в Київ, але ніяк не може знайти роботу. Зустрічаємося з ним раз на місяць, коли він або я приїжджаємо одне до одного. Друзі кажуть, що стосунки на відстані довго не можуть тривати. Боюся, що і нам колись доведеться через це розійтися", - скаржиться киянка Лілія Смірнова.

Столичний психолог Олексій Романов розповів Життя.Gazeta.ua, як зберегти стосунки на відстані.

"За кілька днів після розлуки плануйте, коли зустрінетеся наступного разу. Відчуття, що до зустрічі треба лише трохи почекати, зменшить гнітючий настрій. Ви будете знати: пройде якийсь час і ви знову зустрінетеся. Не робіть розлуки довгими. Намагайтеся зустрічатися хоча б раз на місяць на вихідних чи під час відпусток", - радить він.

Щоб не так сильно допікала розлука, повісьте фотографію коханої людини у спальні біля ліжка, на робочому столі або розмістіть замість заставки в телефоні.

"Коли нападе сильна нудьга, ви зможете подивитися на його портрет. Споглядання обличчя коханої людини одразу приносить полегшення". - впевнений психолог.

Спілкуйтеся кожного дня.

"Добре, якщо ви зідзвонюєтеся вранці і ввечері. Це додасть впевненості і зменшить відчуття гіркоти розлуки. Іноді вистачає навіть 5-хвилинного спілкування, щоб весь день почуватися щасливим. Говоріть про все на світі — як пройшов день, що вам запам'яталося, вразило чи зацікавило. Теж саме питайте в партнера. Діліться своїми переживаннями, планами та сподіваннями".

Обговорюйте ваше спільне майбутнє.

"Головне в таких стосунках — повністю відкритися, тоді духовний зв'язок збережеться навіть на відстані. Час від часу просіть в коханої людини поради. Так людина відчуватиме, що потрібна вам".

Пишіть одне одному звичайні листи. Або присилайте поштою якісь невеличкі подарунки. Це замінить романтичні зустрічі.

"Не можна вимикати телефон, ігнорувати дзвінки. Якщо через справи не змогли відповісти, передзвоніть, як тільки звільнитесь і поясніть ситуацію".

На відстані не можна сваритися.

"В розлуці кожна дрібниця може здатися великою проблемою. Краще відкладіть з'ясування стосунків до зустрічі".

Не ставте партнеру умов і не диктуйте правила поведінки.

"Довіряйте людині, яку кохаєте. Заборонами ви ризикуєте стати тягарем для коханої людини. А в таких випадках стосунки часто припиняються. Відстань дає можливість оцінити стосунки під іншим кутом. Як наслідок — закоханість вмирає. Сильне почуття не лише залишається, а й міцніє", - підсумував Романов.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти стосунки на відстані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути