субота, 29 вересня 2012 18:15

Щороку через шлюбні агентства одружуються 100 тисяч людей

Щороку через шлюбні агентства одружуються 100 тисяч людей
Фото: wedding.blox.ua

Сьогодні, 29 вересня, виповнюється 362 років від дня заснування першого у світі шлюбного агентства. У 1650 році у Лондоні його відкрив Генрі Робінсон.

"Перші шлюбні агентств надавали відомості не про зовнішність і характер особи, а про розмір приданого, - каже ірландець Віллі Дейлі. Він власник шлюбного агентства в ірландському селі Лісдунварна. - Перше оголошення у нашу весільну контору подав англієць. Він шукав даму, яка володіє капіталом в 300 гіней. На сучасні гроші - близько 500 тисяч доларів. Йому було не важливо, чи є жінка незайманою, вдовою або вагітною від колишнього чоловіка".

Шлюбна контора ірландця дісталася від прапрадіда. Її щороку відвідує по 100 тис. людей, які бажають познайомитися.

"Я сват у п'ятому коліні, - розказує Віллі. - Шлюбні контори у 17-18 століттях займалися не стільки справами сердечними, як злиттям капіталів. Одруження одним допомагало примножити свої статки, інших рятувало від розорення і злиднів".

Щороку 29 вересня шлюбна контора Віллі влаштовує фестиваль знайомств у місцевому пабі "Еніст". На захід приїздять кілька тисяч туристів.

"Я щодня ходжу у паб на роботу, бо там орендую кімнату під офіс. Дані самотніх людей вношу у ноутбук. Товариш-програміст розробив для мене програму, яка парує людей за їхніми смаками і переконаннями. Назвали її програмою любові. За два роки завдяки їй ми познайомили 5 тисяч пар, третина з них уже побралася або живе у цивільному шлюбі. Нашу династію сватів продовжить моя донька Клер", - зазначає він.

За словами свата, шлюбні агентства щороку відвідують мільйони людей у всьому світі. Одружується десята частина — по 80-100 тисяч.

"Чоловіка треба приручати ласкою, хитрістю і терпінням, - радить сваха Роза Сябітова. - Більшість незаміжніх думає: ой, усіх хороших уже розібрали, а я нікому не потрібна. Залишилися тільки альфонси, мамині синочки і придурки. З таким підходом ви тільки на таких і натрапите".

Роза Сябітова 17 років працює свахою. Одружила 3 тис. пар.

"Припиніть скаржитися подружкам і мамі на свою одинокість. Ми самі притягуємо самотність у житті. Запитайте у себе, якого чоловіка ви хочете зустріти. Думайте про це щодня. Думки будуть притягувати у ваше життя нові знайомства", - порадила жінка.

Зараз ви читаєте новину «Щороку через шлюбні агентства одружуються 100 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути