Ексклюзиви
вівторок, 14 квітня 2020 22:46

Як дізнатись, чи є майбутнє у стосунків

Як дізнатись, чи є майбутнє у стосунків
Для міцних стосунків є багато критеріїв. Фото: Мізки

Кохання досі не вдавалось нікому вивчити досконало.

Часом буває, що абсолютно різні люди вибудовують гармонійні й довготривалі стосунки, а ті, в кого багато спільного, розходяться навіть не проіснувавши як пара декілька місяців, розповіла психологиня Олена Любченко, передає 1+1.

Вчені з багатьох країн світу у своїх дослідженнях дійшли до того, що на початковому етапі відносин найважливіші такі фактори:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносин не буде: що чоловікам не подобається в жінках

Фізичний потяг

Зокрема, важлива зовнішня симпатія одне одного, запах, форми рук та інших біологічних ознак. Але згодом зовнішність може відійти на другий план. Згідно досліджень, коли чоловік шукає жінку для короткочасного флірту, більше звертає увагу на її фігуру. А якщо для серйозних стосунків, то для нього важливіші риси обличчя.

Збіг на рівні культурних кодів

Стосункам легше зав'язатись, коли люди мають спільні інтереси й цінності. Якщо в пари однакові погляди на майбутнє та спільні ідеї, то стосунки можуть тривати набагато довше.

Стан готовності до відносин

Цей стан робить нас більш відкритими іншій людині, менш егоїстичними, більш уважними до партнера, готовими стати на його точку зору і йти на поступки. Адже робота над стосунками внутрішньо стає важливішою, ніж сумне минуле, кар'єра, зовнішність, родичі й душевні проблеми. Такий ступінь залученості робить шанси пари на щастя набагато вищими.

Для пар, які живуть разом в час карантину є багато переваг. Зокрема, це точно підсилить емоційний зв'язок пари і сформує довіру.

Зараз ви читаєте новину «Як дізнатись, чи є майбутнє у стосунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути