Ексклюзиви
неділя, 09 лютого 2020 01:35

6 типів зради: які з них ми можемо пробачити

 

Рано чи пізно шанс зрадити отримують практично всі, хто перебуває у відносинах. Але скористатися ним чи ні — це особистий вибір кожного.

Часто пари не здогадуються про пригоди другої половини, іноді вони в курсі ігор за їх спиною, іноді перебувають у сумніві, чи вірити своїм вухам, очам і інтуїції. Але коли ми виявляємо вагомі докази невірності, нам доводиться задавати собі питання: "Чи можу я вибачити того, хто зрадив мене? І що мені робити зараз?"

Перш ніж щось вирішувати, варто розібратися, з яким видом невірності ви маєте справу. Психологи впевнені: зрада зраді ворожнечу. А розійтися ви завжди встигнете — тим більше, якщо для цього були всі підстави.

Серійні зрадники

Така людина вічно перебуває в пошуку, вічно шукає пригод, вона навіть по дорозі в магазин знайде спосіб урізноманітнити рутину дрібної інтрижкою.

Ви можете погрожувати їм розлученням, карати будь-якими способами, влаштовувати публічні скандали — це навряд чи до чогось приведе. Таким людям вкрай складно змінити модель поведінки. Виходів два: звикнутися з тим, що ви для нього не єдина, або припинити відносини.

Вирахувати такого "спеціаліста" непросто, але ознаки того, що вас обманюють, є. По-перше, серійні зрадники тримають напоготові відповідь на ваше будь-яке каверзне питання. Тільки періодично плутаються у свідченнях, і вчора ця відповідь була одною, а сьогодні — зовсім іншою.

Також такі люди різко змінюються, якщо в компанії з'являється привабливий незнайомець чи незнайомка: намагаються звернути на себе увагу, продемонструвати красномовство і галантність. А ще вони часто затримуються на роботі.

Часто трапляється, що всі навколо знають, що ваш партнер ходить наліво, і тільки ви залишаєтеся в невіданні. Якщо є сумніви, розпитайте про свої підозри його колег або знайомих: можливо, нова інформація відкриє вам очі.

 

Любителі сексу на одну ніч

Такі зрадники не схильні до тривалих стосунків на стороні, зате з задоволенням скористаються можливістю переспати з ким-небудь, хто доступний. З ким вони познайомилися на вечірці, або занадто багато випили на корпоративі.

Ці люди не шукають пригод спеціально. Але коли їм трапляється можливість зрадити, вони не надто чинять опір і швидко здаються під натиском "агресора". Таких партнерів непросто спіймати "на гарячому". Але й вічної вірності від них точно чекати не варто.

Кров за кров

Буває і так, що зрада стає справжнім знаряддям помсти. У цьому випадку неважливо, чи є у того, хто невірний, почуття до третього: в основному їм рухає злість на партнера. В його розумінні принцип "око за око, зуб за зуб" цілком справедливий і для любовних стосунків.

Мета людей, які мстять своїм половинкам з допомогою невірності, — дати пропорційну (в їх розумінні, звичайно) відповідь на дії тих самих половинок.

Вони можуть таким чином "дати здачі" за роман, але і будь-яка інша провина підштовхне їх до адюльтеру. Мова не тільки про якийсь реальний збиток: іноді партнери мстять і за вигадані образи. Або просто роблять це, бо на їхню думку, заслуговують на краще".

Всерйоз і надовго

Деякі заводять романи, які тривають місяцями або навіть роками. Звичайно, вони отримують щось від цих відносин — та що б це не було, з якихось причин вони впевнені: ви, їх партнер, не зможете їм цього дати.

Причин, чому ті, у кого давно є на стороні "запасна" родина, не йдуть, безліч. Це і ризик платити великі аліменти, що в разі розлучення "втратять" дітей. Хтось з них впевнений, що може любити двох одночасно. Хтось вважає, що побічний зв'язок взагалі не несе якусь загрозу основним відносинам.

 

Багатьом вигідно "не знати" про те, що їх партнер веде подвійне життя. Якщо ви не готові ризикувати привілеями, можете жити з партнером, який зраджує, дуже довго.

Жертви ситуації

На жаль, іноді наші партнери стають жертвами насилля, або несумлінного ставлення третього учасника трикутника. Буває так, що вони при всьому бажанні не можуть відмовитися від сексу, наприклад, якщо їх шантажують. Якщо вони не давали добровільної згоди на секс, їм потрібна підтримка, а не осуд.

Емоційна невірність

Буває так, що наші партнери взагалі не вступають у фізичний контакт з кимось іншим, вважаючи за краще триматися на віддалі. Почуття можуть швидко спалахнути і моментально згаснути — а можуть роками тліти, підтримуючи вогонь емоційної зради.

Той, хто займає думки і мрії коханої людини, потихеньку витісняє вас з його майбутнього. Виходить, що, коли партнер поруч з вами, насправді він зовсім не поруч. І навіть якщо роман розгортається в інтернеті, в чатах або в онлайн-грі, не перетікаючи в реальність, він може заподіяти абсолютно справжню біль.

Сексуальні зв'язки жінок в останні два десятиліття стали більш спонтанними, і все менший вплив на них справляють моральні табу. Опитування показують, що у 18% заміжніх жінок і 22% одружених чоловіків було хоча б одна пригода на стороні протягом року.

Зараз ви читаєте новину «6 типів зради: які з них ми можемо пробачити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути