Ексклюзиви
неділя, 23 червня 2024 20:30

14 речей, які молодятам слід обговорити перед одруженням

14 речей, які молодятам слід обговорити перед одруженням
Що треба обговорити перед весіллям: Фото: rivne1

Вступ до шлюбу на все життя є важливим кроком.

Для пар життєво важливо створити міцну основу і бути краще підготовленими до вирішення проблем, які можуть виникнути під час їхнього спільного життя, пише nowiveseeneverything.

Що варто обговорити перед одруженням аби уникнути розриву стосунків?

1. Як будемо поєднувати фінанси?

Домашні справи, як і домашні витрати слід вважати спільними обов'язками. Подружжя має обговорити, як вони планують розподілити рахунки залежно від їхніх зарплат. Розмова про гроші також повинна включати їхні непогашені борги та фінансові цілі.

Партнери повинні завжди бути чесними щодо грошових питань, щоб уникнути проблем з довірою, пише nowiveseeneverything

2. Який ваш точний борг?

Підтвердження реальних боргів один одного може допомогти вам обом заздалегідь спланувати, як з ними впоратися. Нікому не буде приємно потрапити в засідку з боргом нового чоловіка після одруження. Кожен почувався б зрадженим, якби дізнався про фактичну суму боргу свого партнера лише після весілля. Крім того, це може справді вплинути на довіру, яку вони мають до свого партнера.

3. Як ми заощаджуємо на пенсію?

Одного дня всі повинні піти з роботи. А бути одруженим означає потребу включати одне одного у ваші пенсійні плани. Вам потрібно буде спланувати, щоб принаймні було достатньо для 2 осіб і включити можливі медичні витрати на випадок, якщо хтось із вас захворіє.

4. Чи плануєте ви мати дітей?

Не кожен хоче мати дітей. І навіть якщо обоє з подружжя хочуть мати дітей, є інші речі, які слід обговорити, наприклад, стиль виховання, що ви будете робити, якщо діти мають обмежені можливості, або як ви відреагуєте, якщо вони виростуть не такими, як ви очікували.

5. Що ти будеш робити, якщо ми не зможемо мати дітей?

Для деяких людей мати дітей є обов'язковою умовою. Тож якщо з якихось причин пара не може народити дітей, їм варто подумати, що робити далі. Вони можуть вирішити усиновити дитину, отримати сурогатну маму, пройти ЕКЗ або розлучитися й одружитися з кимось іншим.

6. Як ми розподілимо наші обов'язки?

Від створення календаря справ до обговорення графіків сну та особистих кордонів, подружжя повинні піти на компроміс і встановити керівні принципи спільного життя.

Згідно з одним опитуванням, шкідливі звички у ванній також можуть стати причиною розриву стосунків. Тож домовитися про правила для туалету важливо, якщо ви не хочете, щоб стосунки розпалися. Хто має першочергове використання вранці? Сидіння унітазу має бути піднятим чи опущеним? Для гармонійного співжиття обов'язковою умовою є "розмова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щасливі стосунки: 8 щоденних звичок, які збережуть гармонію надовго

7. Що ви вважаєте обманом?

Одна людина може вважати, що поцілунки є зрадою, а інша може вважати, що просто зустрічатися з колишнім неприпустимо. Є також люди, які вважають закоханість в іншу людину зрадою. Тому подружжю варто поговорити про те, наскільки їм комфортно близькість один одного з іншими людьми, щоб уникнути непорозумінь.

8. Які ваші мрії та плани на майбутнє?

"Ким ви бачите себе через 5-30 років?" Один може бути готовий боротися як художник, перш ніж досягти успіху, а інший може просто хотіти стабільного життя зі постійним доходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перлове, паперове та олов'яне: як називають річниці весіль та що на них дарують

9. Як ви плануєте піклуватися/забезпечувати своїх батьків?

Батьки постаріють і, можливо, навіть захворіють. А значить, можливо, за ними потрібно буде піклуватися. Рішення, наприклад, чи хочете ви жити з ними чи ні, хто збирається піклуватися про них або скільки ви хочете виділити, щоб забезпечити їх, — усе це добре включити до списку речей, які пара повинна розглянути перед одруженням.

10. Які повсякденні звички у вас є вдома?

Коли пари починають жити разом, вони помічають кожну примху та звичку, яка діє їм на нерви — залишати брудні шкарпетки на підлозі, занадто голосно жувати, занадто довго готуватися.

Один із способів для пар не зводити одне одного з розуму – це знайти способи боротьби з цими дратівливими звичками.

11. Де ти хочеш жити?

Хоча це може здатися очевидним, люди можуть не говорити про це перед тим, як одружитися. Чи варто їм оселитися в сільській місцевості чи в місті, і чи це може значно змінити життя, яке вони збираються розділити. Також може виникнути невдоволення, якщо один з подружжя хоче жити в квартирі, а інший мріє жити в будинку з під'їздом. Сварки можуть спалахнути, якщо один очікує жити поруч зі своїми друзями чи родиною, а інший вважає, що дім — це лише тимчасове житло.

12. Скільки часу ви хочете проводити разом?

Спільне проживання не означає, що ви повинні проводити разом кожну хвилину неспання. Перепочинок і час, проведений наодинці, корисні для стосунків.

Самотність дозволяє нам думати про багато речей, у тому числі про себе, і може допомогти нам стати кращими людьми для наших рідних.

13. Що ви хочете, щоб сталося після вашої смерті?

Можливо, про це найважче говорити, особливо коли люди тільки збираються відсвяткувати спільне життя, але бути на одній хвилі вкрай важливо. Люди віддають перевагу тому, чи будуть вони поховані чи кремовані після смерті. І кожен має різну думку щодо того, що вони хочуть, щоб інші робили, якщо вони на апаратах життєзабезпечення.

14. Які ваші очікування щодо нашого соціального життя?

Одружившись, люди повинні з'являтися разом на певних заходах. Але іноді навіть одружені люди хочуть погуляти з друзями без подружжя. Тож, можливо, варто обговорити, які світські заходи вони збираються відвідувати разом і з ким вони мають познайомитися, коли одружаться.

Шлюб — це велике зобов'язання, і перш ніж зробити цей стрибок, важливо по-справжньому пізнати людину, з якою ви проведете все своє життя. Ігнорування ключових аспектів стосунків може зрештою призвести до розриву, внаслідок чого все, що ви разом створювали протягом багатьох років, зруйнується.

Пари, які пережили любов і суперечки, розуміють важливість того, щоб стосунки працювали. Незалежно від того, чи це палка суперечка, чи легковажний жарт.

Сварка у стосунках не завжди означає, що у вас проблеми.

Сварка – це здорова форма спілкування, яка може пролити світло на різні точки зору та винести цінні уроки. Експерти кажуть, що оволодіння мистецтвом сварки має вирішальне значення для здорових стосунків.

Зараз ви читаєте новину «14 речей, які молодятам слід обговорити перед одруженням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути