Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2016 16:11

ТОП-5 українських дизайнерів, відомих у світі
5

Українська індустрія моди з кожним роком набуває все більшої популярності. У столиці проходять модні покази, на які приїжджають модельєри світового рівня. Gazeta.ua підібрали п'ятірку вітчизняних дизайнерів, які стали відомі на світовому рівні за часів Незалежності України.

Лілія Пустовіт

Автор: odnako.su
 

"Я з дитинства привчена до різних видів діяльності і, мабуть, тому багато речей в моєму світі міксуються та легко уживаються", - каже про себе Лілія Пустовіт.

Вона — одна з найуспішніших дизайнерів України.

Першу професійну колекцію створила у 1990-х. Коли працювала в українському центрі моди "Екста". Через чотири роки Пустовіт представила свої моделі на Тулузькій виставці Easter Wind у Франції.

У 1996 році отримала гран-прі "Золотий Гудзик" на міжнародному фестивалі In Vogue у Вільнюсі. Її помітив світовий модельєр та голова журі фестивалю Даніель Ештер. Він запросив Лілю Пустовіт працювати дизайнером жіночої колекції pret-a-porter в модний дім Daniel Hechter в Парижі.

Через рік дизайнерка повернулася на Україну. У червні 1998-го разом із тканинною фірмою Nota Bene зареєструвала торгову марку NB Poustovit. Того ж року її колекції з'явилися на Українському тижні моди Ukrainian Fashion Week.

У 2004 році Лілія Пустовіт стала президентом Синдикату моди України. За два роки - очолила експертний комітет Ради моди.

Одяг бренду Poustovit носить співачка Софія Ротару, журналіст, телеведуча Ольга Герасим'юк, дружина та дочка екс-президента - Катерина та Віталіна Ющенки.

Оксана Муха

Автор: uk.wikipedia.org
 

Більше як десять років популярна у світі вечірньої та весільної моди. Почала з того, що пошила собі весільну сукню.

З 1991-го створює вбрання для інших. Авторський бутік моди "Галвестмода - Оксана Муха" заснувала через три роки.

Протягом 13 років сукні Оксани Мухи розходилися Європою - в Німеччині, Італії, Польщі.

У 2006 році в США почала співпрацювати з компанією Diamond Bridail Gallery у штаті Каліфорнія. Трохи пізніше відкрила власний брендовий бутік Oksana Mukha Paris у Франції.

Бренд нагороджений премією гран-прі на виставці Zloty Wieszak у Польщі. Компанія Oksana Mukha взяла участь в ексклюзивному показі весільних та вечірніх суконь Carrousel du Louvre у Парижі.

Найвідоміша сукня дизайнера - "Кришталевий лебідь". Вбрання повністю виконане з каміння Swarovski.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський модний журнал в захваті від колекцій київського дизайнера

Оксана Карванська

Автор: joinfo.ua
 

"Коли я подавала заяву на реєстрацію приватного підприємства "Оксана Караванська", жіночки дуже хіхікали. Тоді фірми називали "Сопілочка", "Калинонька" або якась там "Імператриця". Казали, що у мене манія величі", - згадує Оксана Караванська.

Сьогодні вона - одна з найвідоміших та найбільш креативних дизайнерів України. Кожне її шоу — яскраве та феєричне, кожна колекція — модна і обов'язково українська.

Світ дізнався про Караванську на конкурсі Alta-Moda в Києві 1996 року. Тоді її відзначив французький дизайнер П'єр Карден.

Через два роки Оксана заснувала свою компанію. Згодом дебютувала на українському тижні pret-a-porter з колекцією Vade mecum.

"Кращий стиліст року" у сфері кліпмейкерства — перша нагорода дизайнера у 2001 році. Згодом Гран-прі "Кришталевий силует" за кращу сукню року.

Дебют Оксани Караванської відбувся у 2003-му на Russian Fashion Week. Тоді дизайнерка представила свої колекції у США та Канаді. Стала володаркою "Галицького лицаря" як найкращий креатор у 2002-2003 рр. Через рік її знову нагороджують - титул "Маестро елегантність".

Караванська зареєструвала другу лінію одягу - OK 'by oksanakaravanska". У 2007 році перемогла в номінації "Патріотичний одяг".

У 2009-2010 рр її колекції дизайнера з'явилися на Тижнях моди в Парижі та Нью-Йорку.

Діана Дорожкіна

Автор: starlife.com.ua
 

"Моя дизайнерська кар'єра почалася з Руслани Писанки", - каже Діана Дорожкіна.

Свою першу нагороду завоювала у 2000 році - Гран-прі Les Etoiles de la Mode в Бельгії. Через три роки відкрила "Модний дім Діани Дорожкіної".

Навесні 2003-го отримала Гран-прі фестивалю "Кришталевий силует". Восени - знову перемагає на цьому конкурсі. Її талантом захопився глава журі, російський кутюр'є В'ячеслав Зайцев.

Згодом модельєр увійшла в ТОП-10 вітчизняних дизайнерів в рамках міжнародного фестивалю моди "Київський подіум". На чолі журі стояв Пако Рабан.

У 2005 році Дорожкіна вступила в Асоціацію високої моди Росії. Протягом наступних чотирьох років організовує покази модних колекцій в Монако, США, Франції.

2011 рік - презентує колекцію весільних суконь "Зірки на виданні". У дефіле взяли участь гімнастка Анна Безсонова, співачка Анастасія Приходько, модель Олеся Стефанко, співачки Гайтана та Катя Бужинська.

Однією з фішок дизайнерки є корсет. Діана Дорожкіна вчилася у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер представив колекцію футболок на підтримку національної збірної України з футболу

Айна Гассе

Автор: alwaysbusymama.com
 

Дизайнер Айна Гассе належить до нового покоління українських дизайнерів. Вона зрозуміла своє призначення після першої перемоги на студентському конкурсі з дизайну "Печерські каштани".

Власну дизайн-студію відкрила у 2000 році, тоді ж створила першу професійну колекцію pret-a-porter.

Колекції одягу від Айни Гассе привертають увагу провідних фахівців світової моди: Люсьєна Пелла-Фіне, Лучано Барбера, Стефано Домінелла.

У 2005 році Айна відкрила модний будинок Aina Gacсe. Через три роки презентувала свої моделі на Тижні високої моди в Римі. Восени того ж року її колекція потрапила на подіум Тижня високої моди в Мілані. Обидві колекції отримали високу оцінку європейських модних критиків.

З 2009-го Гассе випускає нову лінію одягу для молодих людей - FREE CHOICE.

Айна Гассе - єдиний український дизайнер, зареєстрований в Італійській палаті моди. Вона шиє вбрання для Юлії та Євгенії Тимошенко. Також її послугами дизайнера користуються Анна Турчинова, Людмила Омельченко, Марина Кінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдови учасників АТО пройшлися модним подіумом

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 українських дизайнерів, відомих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути