Ексклюзиви
неділя, 24 липня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"РФ хоче нас знищити" – Зеленська потрапила на обкладинку впливового видання Іспанії
5

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у фотосесії для іспанського видання El País. В інтерв'ю наголосила, що Російська Федерація хоче знищити українців.

Дружина президента Володимира Зеленського прикрасила обкладинку. Автором знімків є фотограф Антон Кулаковський. Про розмову з одним з найвпливовіших видань Іспанії Зеленська поділилася в Instagram.

Перша леді спробувала відповісти на запитання іспанських журналістів, як можна пояснити дії росіян. Наголосила, що "це не просто війна, а терор".

"За кілька днів до нашої розмови стався ракетний удар по торговельному центру в Кременчуку – цинічний, прицільний акт терору. Не впевнена, що хтось у світі може дати об'єктивну відповідь на таке запитання. Бо ж як пояснити, що хтось віддає наказ влучити в будівлю, куди тисяча людей просто прийшла по покупки? Як пояснити, що хтось натискає кнопку, знаючи, скільки там мам із дітьми?", – розповіла Зеленська.

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у фотосесії для іспанського видання El País
Фото: Антон Кулаковський для El País
Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у фотосесії для іспанського видання El País
В інтерв'ю наголосила, що Російська Федерація хоче знищити українців
В інтерв'ю наголосила, що Російська Федерація хоче знищити українців
Дружина президента Володимира Зеленського прикрасила обкладинку El País

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти й війна: Зеленський показав пронизливі фото

Перша леді назвала дії РФ геноцидом. Зазначила, що українців просто хочуть знищити.

"Відповіла, що це не війна, аргументована політикою. В усіх "причинах", як-от вигадана "денацифікація", – нуль сенсу. Нас просто хочуть знищити, як народ. Росіянам не подобається власне факт нашого існування, наша любов до свободи, наш опір. Вони хотіли б, щоб ми були їхніми підданими. Ми ж хочемо мати майбутнє, у якому зможемо існувати, як нація, та бути вільними. Наголосила: це відкритий терор, який вони влаштовують, щоб ніхто й ніде не почувався в безпеці. Сіють страх, щоб ми не сміли підняти голови. Але росіяни отримують зворотну реакцію: ми об'єднуємося й попри все чинимо опір та боремося за наше життя", – підсумувала вона.

Зеленська виступила перед Конгресом США та зустрілася з американським президентом Джо Байденом і першою леді Джилл Байден. Зеленська сподівалася розслабитися під час візиту, але сталося навпаки.

Перша леді зустрілася з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном у Вашингтоні. Також провела переговори з американською першою леді Джилл Байден.

За її словами, вона прибула до Вашингтона на запрошення Джилл Байден. Та відвідувала Україну в травні й спілкувалася з українцями, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії.

Зараз ви читаєте новину «"РФ хоче нас знищити" – Зеленська потрапила на обкладинку впливового видання Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути