Ексклюзиви
середа, 05 травня 2021 09:00

Парфуми Chanel № 5 відзначають столітній ювілей

Парфуми Chanel № 5 відзначають столітній ювілей
За даними французького уряду об'єм продажу Chanel № 5 перевищує 100 млн доларів США в рік. Фото: pixabay

"Жіночий аромат, який пахне Жінкою" представили у паризькому бутику Коко Шанель на вулиці Камбон 5 травня 1921 року. Парфуми Chanel № 5 є культовими у всьому світі ціле століття.

Запах створив Ернест Бо для кутюр'є Коко Шанель.

"Штучні парфуми, кажу я, штучні, як сукня, тобто, як тканина. Я ремісниця в моді. Я не хочу троянду чи конвалію, я бажаю мати парфуми з різними складниками", - так Шанель вимагала світлий очищений аромат, який би личив її виробам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які краще обирати парфуми

Кутюр'є замовила парфуми у Ернеста Бот під час зустрічі на Лазурному берегу. Він приніс їй дві серії пляшечок, пронумеровані 1-5 та 20-24. Вона обрала запах із п'ятої пляшечки. На запитання про назву, яку вона бажала б для своїх парфумів, Коко відповіла, що запускає колекцію 5 травня, в п'ятому місяці року, то ж залишить їм назву 5, яка принесе успіх.

За даними французького уряду об'єм продажу Chanel № 5 перевищує 100 млн доларів США в рік. Серед 80 компонентів у складі є альдегід 2-метилундеканол. Він синтетичний і за запахом нагадує помаранч. Це було новинкою, оскільки на той час синтетичні інградієнти не використовувалися в парфумерії.

У 1924 П'єр Вертемер придбав у Коко 70 % її парфумерного бізнесу, 10 % залишилося у Шанель, а 20 % відійшло третій стороні.

Chanel №5 у продажі з'явилися не одразу. Спочатку Коко подарувала по флакону подругам. Згодом новини про аромат розлетілися по всьому Парижу. Рекламувати парфуми не довелося. Кожні 30 секунд у світі купують флакон Chanel №5. В Україні оригінальний флакон парфумів Chanel №5 об'ємом 15 мл коштує 6900 грн.

Зараз ви читаєте новину «Парфуми Chanel № 5 відзначають столітній ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути