пʼятниця, 01 квітня 2016 17:27

Зачаття дитини навесні: всі за і проти

Зачаття дитини навесні: всі за і проти

При усвідомленому плануванні молодим батькам варто ретельно підходити до питання вибору періоду зачаття своєї дитини. Щоб мати можливість дати їй максимум корисних речовин, вітамінів і мікроелементів, коли він буде розвиватися в утробі. На що варто звернути увагу тим, хто планує зачаття навесні? Про це пише сайт 4mama.

Мінуси:

Якщо батьки мріють, щоб їх дитина народилася саме до Нового року або вцілому взимку і це для них принципово, то свій організм обом варто ретельно підготувати заздалегідь.
Це дуже важливо, адже після холодного сезону всі ми дуже ослаблені. А для того, щоб зачати і виносити здорову дитину, необхідно подбати про власне здоров'я, пройти відповідні обстеження і почати хоча б за місяць приймати відповідні вітаміни. При цьому майбутньому батькові також не завадить все це виконати. Адже здоров'я дитини залежить не тільки від матері.

Також до мінусів можна віднести і те, що останні терміни вагітності припадають саме на холодну пору року, а це означає, що треба буде подбати про відповідний одяг, адже в свою звичайну шубу або пальто вагітна вже може і не влізти.

До негативних факторів можна віднести і те, що взимку з новонародженим занадто довго не погуляєш на вулиці. Також на цей період припадають різні епідемії грипу, і приходиться пік сезонних простудних захворювань.

Плюси:

Є в зачатті навесні і чимало плюсів.

Саме навесні майбутній мамі можна буде найлегше пережити токсикоз: на вулиці ще не жарко і нормальна вологість, комфортні умови для прогулянок на свіжому повітрі.

Декретний період якраз припадає на кінець осені і зиму, а значить, не доведеться в товстому одязі ходити на роботу або користуватися громадським транспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 міфів про зачаття, в які до сих пір вірять жінки

У народжених взимку дітей кращий імунітет, вони вважаються більш витривалими. А завдяки тому, що останні терміни вагітності припадають на осінь, то майбутня мама може зробити запас вітамінів для успішної лактації, вживаючи свіжі фрукти і овочі.

В цілому вся вагітність в даному випадку проходить комфортно, адже на ранніх термінах майбутня мама ще може носити свої звичні речі, а влітку не буде великою проблемою обзавестися вільними туніками і легінсами.

Крім того, другий триместр буде протікати в основному влітку й існує ймовірність уникнути набряків, від яких дуже часто страждають вагітні. Більш того, носити свій животик в спеку буде не так складно, адже він ще буде не дуже великим.

Бажаємо вам легкої вагітності і здорових діток!

Зараз ви читаєте новину «Зачаття дитини навесні: всі за і проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути