субота, 27 жовтня 2012 11:48

"За місяць стала читати в три рази краще" : поради третьокласниці

"За місяць стала читати в три рази краще" : поради третьокласниці
ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Кожна дитина у третьому класі має читати по 5 сторінок щодня.

Так вважає учениця 3 класу столичної спеціалізованої школи №304 Людмила Сергеєва.

"На початку навчального року вчителька сказала, що кожен учень повинен читати в день по п'ять сторінок тексту. Я почала так робити. За місяць стала читати в три рази краще. Зараз мій результат — 180 слів за хвилину. А ще влітку читала лише 60 слів за хвилину", - сказала вона кореспонденту Gazeta.ua.

Для читання дівчинка обирає книжки українською мовою.

"Книжки російською не читаю, бо ще не всіх слова розумію. В нас російську почали викладати лише цього року. Поки читаю українською. Люблю народні казки і художню літературу", - розповіла дівчинка.

"Одна з моїх улюблених книжок - "Ракета на чотирьох лапах" Джеремі Стронга. Мама купила цю книжку на якійсь книжковій виставці. Казала: "Поїдемо разом. Вибереш все, що тобі сподобається". Та я захворіла, тиждень сиділа вдома. Мама пішла сама. Купила цю книжку, бо їй сподобалася обкладинка — жовта, а на ній песик із довгою мордою і кучерявими вухами. Коли прочитала назву, вирішила, що в ній йтиметься про якусь дивну ракету. Та виявилося, що ракета — це маленька собачка Стріла. Я теж мрію про таку собаку. Але батьки не дозволяють, бо з нею мороки багато. Я вже вирішила: як виросту і куплю собі квартиру, першим ділом заведу собаку. Назву її Ракета", - розповіла Людмила.

"Книжка має десь 200 сторінок. Читала її півтора місяці. В день перечитувала по 5-10 сторінок", - додала вона.

Зараз Людмила читає серію Всеволода Нестайка "Пригоди в лісовій школі".

"Головні герої цієї книги — всі звірі і птахи, які живуть в Україні. Мені найбільше сподобалися зайчик Кося Вухань і їжачок Колько Колючка. Кося мені сподобався одразу, як тільки побачила його зображення на обкладинці. В нього дуже великі вуха і широченна посмішка. Коли прочитала третю частину книги, наснилося, що наш клас повели на екскурсію в лісову школу. Мене вчителька посадила біля Косі Вуханя і почала урок англійської мови. Зайчик англійські літери бачив вперше і не міг жодного слова прочитати. Я йому допомогла. А на перерві розказала йому коротенький віршик про зайчика англійською. Він його з першого разу запам'ятав", - поділилася третьокласниця.

Зараз ви читаєте новину «"За місяць стала читати в три рази краще" : поради третьокласниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути