пʼятниця, 02 вересня 2016 16:55

Психологи назвали 4 переваги пізнього батьківства

Чоловічі статеві клітини утворюються безперервно і до глибокої старості, але піддаються впливу токсичних продуктів, які накопичуються в організмі з роками. Однак якщо ваш коханий стежить за станом свого здоров'я, такий ризик зведений до мінімуму.

Психологи кажуть про, як мінімум, чотири переваги пізнього батьківства, пише liza.ua

1.Зрілий чоловік чекає появи спадкоємця із задоволенням.

 

Рішення мати дітей, прийняте в зрілому віці, більш обдумане і серйозне, ніж в 20-річному. Такого батька не злякають безсонні ночі, прогулянки з дитиною, дитячі хвороби. Він до всього цього готовий морально. А якщо дитина не перша - у батька є достатньо досвіду і вправності. До того ж маленький "енерджайзер" допоможе татові відчути себе молодше.

2.Дитина буде рости в атмосфері любові.

Як правило, пізнє батьківство - результат повторного шлюбу чоловіка. А це означає, що дитина стає плодом яскравих почуттів. Другі шлюби за статистикою міцніші і зваженіші. Діти, народжені в таких сім'ях, будуть рости в сприятливій атмосфері любові і взаєморозуміння.

3.Виховання буде без педагогічних перебільшень

Зрілий батько сприймає світ спокійніше, спирається більше на логіку і раціональний розрахунок і забезпечує дитині почуття захищеності. До того ж зріла людина звикла зі здоровим скептицизмом ставитися до модних віянь у вихованні дітей і зможе виокремити з нових теорій раціональне зерно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 кращих міст світу для сімейного відпочинку

4.Дитина буде рости в достатку.

 

У соціальному плані такий чоловік уже відбувся. Він твердо стоїть на ногах і може забезпечити дружину і дитину всім необхідним. Досягнувши певного соціального стану, такий батько має, як правило, великі зв'язки, свій бізнес або ім'я у світі професіоналів. Це дуже хороший "стартовий капітал" для дитини. Та й привчати сина або дочку до самостійності він почне раніше, розуміючи, що в силу свого віку не зможе опікуватися ними довго. У цьому безсумнівний плюс усвідомленого батьківства.

Нагадаємо, у Бельгії з'явилася школа без вчителів і уроків

Зараз ви читаєте новину «Психологи назвали 4 переваги пізнього батьківства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути