пʼятниця, 18 березня 2016 18:40

На честь народження принца в Бутані висадили 108 тисяч дерев
7

В Бутані (держава в Азії в Гімалаях, розташована між Індією і Китаєм) за давньою традицією висадили 108 тисяч дерев на честь народження королівського первістка.

5 лютого королівська сім'я Бутану оголосила про поповнення роду. Король Джігме Кхесар Намгьял Вангчук і королева Джецун Пема Вангчук вперше стали батьками. Кілька десятків тисяч жителів щасливої держави відзначили появу на світ королівського спадкоємця висадкою 108 тисяч саджанців. Релігія Будди трактує число 108 як сакральне, а дерево як джерело життя.

Новина про народження королівського спадкоємця принесла радість і без того найщасливішим жителям всього світу. Прем'єр-міністр прийняв рішення зробити офіційним вихідним день народження спадкоємця, а відсвяткувати радісну подію запропонував посадкою дерев.

Церемонія озеленення державних просторів відбулася через місяць після народження спадкоємця. Кожен з добровольців прийняв за честь посадити дерево для принца. Посадка кожного саджанця супроводжувалася молитвою про силу, мудрості і здоров'я хлопчика.

Зараз ви читаєте новину «На честь народження принца в Бутані висадили 108 тисяч дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути