четвер, 01 вересня 2016 15:53

Художниця довела, що діти - не кінець кар'єрі
3

У недавньому інтерв'ю німецькій газеті "Тагесшпігель" югославська художниця і майстер перформансу Марина Абрамович припустила, що якби вона завела дітей, то це знищило б її талант.

"Я зробила три аборти, оскільки була впевнена, що дитина катастрофічно позначиться на моїй роботі, - заявила художниця. – У людини обмежений запас енергії, а мені б довелося розділити її на двох".

За її словами, наявність дітей - основна причина того, що жінки рідше досягають висот в мистецтві, ніж чоловіки.

Художниця з Брукліна Хаїн Кох вирішила відповісти на заяву Марини Абрамович. Вона розмістила фото в Facebook, на якому годує грудьми своїх дітей і одночасно працює.

"Я примудрялася якось працювати, навіть коли близнюкам було всього 5 тижнів. У мене було страшне недосипання. Кожні 2-3 години я годувала грудьми по 45 хвилин".

"Чомусь чоловіки можуть мати дітей і все одно залишатися вірними своїм амбіціям і продовжувати кар'єру. Але якщо у жінки є дитина, всі тут же думають, що це величезна жертва. У наш час модель сім'ї змінюється - матері не зобов'язані сидіти вдома все життя . Ретельне розподіл обов'язків і система підтримки - і жінки можуть мати і дітей, і успішну кар'єру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтернет вразили улюблені іграшки дітей з різних країн світу

"Нам усім доводиться вирішувати, що краще для нас і нашої сім'ї. Люди повинні залишити вже в спокої мам і зайнятися своїми справами. Особливо це стосується інших матусь, які так швидкі на розправу. Незалежно від того рішення, яке прийняла людина, жінки повинні завжди підтримувати одна одну, показуючи приклад, а не атакувати в перших рядах", - додала жінка.

Нагадаємо, фотограф допомогла дівчинці-підлітку повернути впевненість у собі

Зараз ви читаєте новину «Художниця довела, що діти - не кінець кар'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути