Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2021 09:06

Документи, ДНК і шлюб - як отримати громадянство Ізраїлю

Документи, ДНК і шлюб - як отримати громадянство Ізраїлю
Ізраїль надає громадянство лише на підставі дуже переконливих документів

Ізраїль - країна-мрія для багатьох людей. Вона активно розвивається, впроваджує нові технології та покращує якість життя. Ще одна її перевага - різноманітні пільги для громадян і бізнесу.

Всі ці блага можуть отримати люди, що володіють ізраїльським громадянством. Громадянство Ізраїлю надають в першу чергу здобувачам, які мають єврейське коріння. Отримання ізраїльського громадянства по цій магістралі називаєтся репатріацією (на івриті: "алія"), і якщо ви можете довести єврейське походження - вам належить ізраїльське громадянство, паспорт громадянина Ізраїлю і навіть закордонний паспорт (на івриті: "даркон").

Репатріація в Ізраїль обіцяє велику кількість переваг, але її реалізація вимагає від людини чималої рутинної роботи з документами. Тільки так, на підставі дуже переконливих документів можна довести своє право на ізраїльське громадянство по лінії репатріації. Але і це ще не все. Наступний і не менш важливий етап на шляху до ізраїльського громадянства - консульська перевірка, співбесіда у консула.

Очевидно, що ізраїльське громадянство не дуже легко отримати і що держава Ізраїль не наділяє цим статусом будь-кого охочого без переконливих доказів. Самому, без знання всіх нюансів, без юридичної освіти і, головне, без великого досвіду в справах саме цієї категорії, впоратися важко. Тим більше, що ціна помилки дуже висока: відмова в репатріації заноситься в систему, а переконувати відомство вдруге або втретє завжди складно. Навіть за допомогою суду.

Найкраще знайти надійного і грамотного фахівця, який постійно займається саме цими питаннями. Якщо ви плануєте репатріацію або хочете отримати ізраїльське громадянство по іншій лінії, вас зорієнтує і допоможе адвокат в Ізраїлі Артур Блаєр. Офіс ізраїльського адвоката Артура Блаєра більше 13 років займається громадянством і статусом і залучає найкращих фахівців з архівних пошуків, допомагає підтвердити єврейське коріння, довести право на репатріацію, веде процеси різного рівня складності проти МВС Ізраїлю.

Не завжди за допомогою документів вдається довести єврейське походження, і тут на допомогу нерідко приходить аналіз ДНК. Можна довести єврейське коріння через генетичну експертизу, якщо у вас є родичі, які вже довели своє походження. Навіть якщо ви живете в різних державах, адвокат Артур Блаєр допоможе вам зробити експертизу на дві країни.

Команда адвоката Артура Блаєра неодноразово переконувала компетентні органи і зовсім в складних ситуаціях, коли в праві на ізраїльське громадянство відмовляли через перехід в іншу релігію, через судимість, усиновлення та інше.

Ізраїль - правова держава, яка визнає право на возз'єднання сімей в змішаних шлюбах. Якщо ізраїльтяни створюють сім'ї з іноземцями, подружжя може отримати посвідку на проживання і згодом ізраїльське громадянство в процесі так званої "ступеневої процедури", СтуПро. Якщо шлюб неофіційний, процес займає мінімум сім років, якщо ж пара перебуває в офіційному шлюбі, процедура буде тривати не менше п'яти років, поки іноземець зможе володіти ізраїльським громадянством або статусом постійного жителя.

У цьому процесі є величезна кількість труднощів і нюансів. Крім іншого, адвокат-фахівець потрібен для того, щоб заздалегідь оцінити всі ризики і складності і попередити про них клієнта. Має правильно і ретельно підготувати пакет, не допустити жодної помилки у витребуванні і підготовці великої кількості формальних документів, в складанні історії знайомства та іншому. Але головне - тільки досвідчений адвокат допоможе пройти складну співбесіду в МВС, де кожна помилка, кожне невірне слово можуть коштувати парі права на проживання в Ізраїлі. Адже будь-яка неточно фраза може звести всі зусилля нанівець.

Зараз ви читаєте новину «Документи, ДНК і шлюб - як отримати громадянство Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути