понеділок, 20 серпня 2012 14:36

Щоденники і портфелі краще купувати з дітьми

Щоденники і портфелі краще купувати з дітьми
Щоденники краще купувати з дітьми. Фото: guon.at.ua

Киянка Лідія Положевець готує до школи доньку-першокласницю і сина-восьмикласника. До школи купили усе, крім шкільної форми.

"Портфелі ми купуємо у липні. Тоді завозять найновіший товар, є великий вибір, - розповідає Лідія. – За всіма покупками ходжу разом з дітьми. Торік купила сину щоденник зі збірною Німеччини, а йому іспанці більше подобаються. Дувся два дні, поки не купили новий щоденник. Катя любить зошити з моделями і співачками. Навіть альбом без неї купити не можу. З дітьми покупки затягуються надовго, але зате купуємо те, що їм подобається".

Перед покупками Лідія складає список.

ля Каті треба по 20 зошитів в клітинку і лінійку, альбом, фарби, олівці, фломастери, папку для зошитів, ручки, пенал, обкладинки для зошитів і книжок, пластилін, кольорові папір і картон, ножиці, гумка і клей. Андрію по 5 зошитів на 36, 48 і 60 аркушів, щоденник і ручки. У сина з наступного року вводять вишневу форму. Обійшли чотири магазини. То штани закороткі, то піджак не лежить, то тканина, як ганчірка. Тиждень поносить – лікті повитягуються. Будемо ще шукати. Каті купляю форму щороку. Бо вона швидко виростає. У першому класі купували перед самим першим вересня, бо дитина щомісяця витягувалась у рості".

Вікторія Киричук, продавець канцелярії та портфелів зі столичного ринку Петрівка, дає поради, як краще зібрати дитину до школи.

"Зошити не повинні бути яскравими. Картинки на обкладинці будуть відволікати дитину, - каже Вікторія. – Щоденники обирайте разом з дитиною, бо його вона вестиме цілий рік. Добре, якщо на його обкладинці буде улюблена футбольна команда дитини, співачка або актор. Зараз є спеціальні випуски "супер-щоденники". У них є багато додаткової інформації для учнів – правила з української мови, математичні формули і карта світу з усіма столицями".

Вікторія радить купити портфель з твердою ортопедичною спинкою, що пом'якшить навантаження на спину дитини.

"Пенал купіть м'який. Якщо дитина упустить його під час уроку, це не викличе шуму", - переконана Вікторія.

Зараз ви читаєте новину «Щоденники і портфелі краще купувати з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути