четвер, 01 листопада 2012 11:25

Дисбактеріоз вилікує кисломолочна продукція

Дисбактеріоз вилікує кисломолочна продукція
Фото: yak-prosto.com

Дворічна Ксеня стала дуже плаксивою, погано спить, скаржиться на біль у животику і проносить. Мати дівчинки 25-річна Ірина Караваєва каже, що кілька місяців тому такі симптоми уже проявлялися. Тоді на прийомі у педіатра їй сказали, що у Ксені дисбактеріоз і приписали пігулки та дієту.

Досить часто дисбактеріоз не потребує лікування і організм може сам впоратися з проблемою. За словами завідувача дитячого гастроентерологічного центру Львівської міської дитячої клінічної лікарні Ярослави Томків, головне – щоб батьки слідкували за харчуванням своїх дітей і давали легкозасвоювану їжу.

"Дисбактеріоз – це не хвороба, а реакція організму кишкової мікрофлори на перенесену інфекцію, отруєння, неправильне харчування, антибактеріальні препарати, – розповідає гастроентеролог. – Чим швидше батьки звернуться за допомогою, то легшим буде видужання".

Хворобу кишечника, особливо у дітей, неминуче провокують такі продукти, як капуста, квасоля, а також солодка, жирна та гостра їжі. Найкраще дітям давати легкозасвоювану їжу, яка не викликає здуття. Хорошою профілактикою дисбактеріозу є кисломолочні продукти, особливо з вмістом біфідо- і лактобактерій. Їх можна придбати у кожній крамниці.

Як наголосила Ярослава Томків, вибираючи продукти та товари для дітей, перевагу треба надавати перевіреному виробнику. Він повинен мати малий термін зберігання та поменше додатків.

Зараз ви читаєте новину «Дисбактеріоз вилікує кисломолочна продукція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути