четвер, 04 березня 2021 14:14

Який тиск чинить суспільство на батьків у сучасному світі

Який тиск чинить суспільство на батьків у сучасному світі
Дослідження показало, що ідеального місця для виховання дітей не існує. Фото: pixabay

Щодня в цілому світі батьки стикаються з проблемами від навколишнього впливу.

Тиск на сучасних батьків є поширеним явищем, яке проявляється в різних формах, пише The Parenting Index.

Фахівці провели дослідження й опитали понад 8 тис. батьків, які виховують дітей до 1 року в 16 країнах світу. Так проаналізували потреби та досвід батьків. 23% опитаних підтвердили, що відчувають тиск. Вони спостерігають соціальне засудження щодо виховання дітей. Його джерелом є соціальні мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поведінка батьків у дитинстві впливає на дитину в майбутньому

Опитані зізнались, що відчувають себе ізольованими й самотніми з дитиною на руках. Вони зіткнулись з відчуттям провини та невідповідністю реального досвіду батьківства з очікуваннями. Відзначили фінансову стабільність сім'ї – 17%, можливість поєднувати виховання дітей з роботою – 16%, а також стереотип про те, що діти бувають "зручні" і "проблемні". Ще для батьків важливими є здоров'я і добробут сім'ї, підтримка оточення, спільне виховання та впевненість у собі.

Дослідження показало, що ідеального місця для виховання дітей не існує. Складнощі батьківства є і в країнах-лідерах рейтингу - це Швеція, Чилі та Німеччина. Тиск на батьків хоча і відчувається в усьому світі, особливо актуальний на Філіппінах, в Саудівській Аравії й Бразилії. А найнижчий його рівень відзначений у Швеції, Німеччині та Ізраїлі.

Якщо дитина проявляє негативну поведінку, то не варто її заохочувати до цього надмірною увагою до проблеми. Так діти намагаються привернути увагу дорослих, наприклад, коли кричать або ламають іграшки. Якщо тато чи мама звертають на це увагу, малюки ще частіше починають вдаватися до таких дій. Також матері й батьку варто показати, що в них однакова думка щодо поведінки дитини і вони заручились підтримкою одне одного.



Зараз ви читаєте новину «Який тиск чинить суспільство на батьків у сучасному світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути