четвер, 20 квітня 2017 20:15

Як виховати сина справжнім чоловіком без батька: 5 головних порад
12

Мати і син
Фото: Соцмережі
Мати і син
Мати і син
Мати і син
Мати і син

Виховати хлопчика справжнім чоловіком у неповній сім'ї нескладно. Пропонуємо 5 головних порад для сильних жінок, які допоможуть із цим впоратися.

Знайдіть приклад для наслідування

Дітям завжди потрібен авторитет, та людина, якою вони пишаються і з кого хочуть брати приклад. У хлопчиків це, як правило, батько. Якщо сім'я неповна, на цю роль підійдуть дядько, дідусь або чоловік вашої подруги, з якими ви часто спілкуєтеся. Можна віддати сина в спортивну секцію, де прикладом для наслідування для нього стане тренер. Також це навчить дитину спілкуванню з іншими чоловіками.

Не ображайте інших чоловіків

У багатьох жінок після розлучення залишається душевна травма, після якої вони негативно ставляться до всіх чоловіків. Але якщо ви хочете, щоб дитина росла в здоровій для нього обстановці, не критикуйте при ній чоловіків і не уникайте їх, інакше в майбутньому син буде діяти так само.

Автор: Соцмережі
  Мати і син
Мати і син

Не присвячуйте все життя дитині

Виховання на почутті провини і гіперопіка ще не зробила щасливим жодну дитину. Якщо син росте в неповній сім'ї, це не означає, що йому потрібна ваша опіка 24/7. Важливо виховати в майбутньому чоловікові самостійність і відповідальність за своє життя. Не потрібно присвячувати абсолютно весь час синові. Ці жертви нікому не потрібні, і тільки сформують у хлопчика хибне уявлення про батьківство і стосунки в сім'ї.

Будьте собою

В якійсь мірі ви замінюєте дитині і маму, і тата. Але це не означає, що ви маєте бути сильною, непохитною залізної леді, яка вирішує всі проблеми. Хлопчикові варто бачити в вас турботу і ласку, інакше у нього може скластися неправильне уявлення про жінку.

Автор: Соцмережі
  Мати і син
Мати і син

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли чоловік - ідеальний батько: важливі ознаки

Надавайте дитині підтримку

Якщо у сина щось не виходить, або він веде себе не так, як вам хочеться, не поспішайте засуджувати його і говорити: чоловіки так не роблять. Спробуйте розібратися з проблемою, говоріть з дитиною про її переживання, слухайте її та підтримуйте. Синові важливо розуміти, що ви завжди на його боці і зможете зрозуміти його.

Автор: Соцмережі
  Мати і син
Мати і син

Ця фотодобірка допоможе чоловікам краще розуміти своїх хлопчаків, надихне на спільні подорожі, захоплення і відверті розмови.

Зараз ви читаєте новину «Як виховати сина справжнім чоловіком без батька: 5 головних порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути