середа, 13 квітня 2016 12:06

7 основних відмінностей успішної мами від неуспішної

7 основних відмінностей успішної мами від неуспішної

Кожна мама дуже любить своїх дітей і прагне дати їм все найкраще. Але іноді трапляється так, що в родині втрачається гармонія. І жінка починає відчувати, що щось пішло не так. Про це пише сайт 4 mama.

Отже, що ж відрізняє успішну маму від неуспішної?

1. Успішна мама - терпляча.
Успішна мама спокійно вчить дитину чомусь новому, навіть якщо у неї це не виходить, вона продовжує їй пояснювати, що треба робити і ставиться до нього з розумінням. Така мама ніколи не засуджує і завжди підтримує. Неуспішна мама кричить на свою дитину і робить багато замість неї, тому що вона це може зробити краще і швидше.

2. Успішна мама шукає різні підходи.
Якщо в успішної мами щось не виходить, вона намагається проаналізувати ситуацію і підійти до вирішення питання з іншого боку. Неуспішна мама при будь-яких обставинах намагається довести, що вона має рацію, і часто нав'язує свою точку зору дитині, навіть якщо вона буває помилковою. Неуспішна мама категорично не бажає чути жодних аргументів чи фактів, які суперечать її переконанням.

3. Успішна мама не очікує допомоги від інших.
Успішна мама звикла розраховувати на свої сили і на підтримку чоловіка, вважаючи, що в цьому світі їй більше ніхто нічого не винен. У той час як неуспішна мама постійно бурчить, що в парку немає пандусів, держава платить низьку допомогу на дитину, а в магазині її не пропустили без черги.

4. Успішна мама не шукає винних.
Якщо дитина захворіла, порвала одяг або зламала чужу іграшку, то успішна мама постарається максимально швидко і спокійно вирішити ситуацію, не влаштовуючи при цьому скандали і сварки. Неуспішна мама буде вичитувати в такій ситуації дитину, лаятися з іншими батьками, злитися і нервувати.

5. Успішна мама знаходить час для себе.
Успішна мама займається не тільки дитиною і будинком, вона ще й прекрасно виглядає і знаходить час для чоловіка і для улюбленого заняття (професійного чи хобі). Тому що розуміє, що для повноцінного гармонійного розвитку їй також треба звертати увагу й на інші сфери життя. Неуспішна мама зациклюється на дитині, забуваючи при цьому про себе і про чоловіка. В результаті вона втрачає свою привабливість і може стати нецікавою своїй другій половинці. Більш того, коли дитина виростає, вона їй пред'являє претензії, кажучи щось на кшталт "Я тобі все життя свою віддала, а ти невдячний!". Чи варто говорити про те, що на старості років такі мами залишаються без чоловіків і без уваги й підтримки своїх дітей.

6. Успішна мама радіє кожному дню.
Успішна мама зустрічає новий день з посмішкою і очікує тільки хорошого від життя. Вона не засмучується, що малюк знову пролив компот або забруднив новий бодік. Неуспішна ж мама нервує і злиться з кожного приводу, вимагаючи від своєї дитини ідеальної поведінки, і, не отримуючи цього, кричить і лає її.

7. Успішна мама вдячна за все.
Успішна мама завжди намагається бути вдячною за все те, що у неї є: за дитину, за чоловіка, за будинок, за здоров'я, за можливості і т.д. Неуспішна мама весь час акцентує свою увагу на будь-якому негативі, постійно висловлює своє невдоволення найрізноманітнішими речами і не вміє радіти сьогоденню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 речі, які не варто робити замість своїх дітей

Зараз ви читаєте новину «7 основних відмінностей успішної мами від неуспішної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути