пʼятниця, 28 жовтня 2016 23:17

17 простих способів, як заробити підлітку

 

Підлітки - вже не діти, і їм хотілося б мати свої гроші, які не довелося б просити у батьків.

Але ще й не дорослі, тому знайти способи, як заробити, підліткам набагато складніше. 17 ідей, як заробити підлітку у вільний від навчання час, пропонує uaua.info

1. Вигулювати собак

Навіть найвідповідальніші собачники не завжди мають час або можливість вигулювати свого улюбленця. Тому вони б із задоволенням доручали кому-небудь цю справу.

Якщо у вас є собака, ви вмієте її вигулювати і жодного разу не загубили, спробуйте продавати свої послуги по вигулу собак. Вашим потенційним роботодавцем можуть бути сусіди, друзі батьків та друзі друзів - будь-які дорослі, яким ваші батьки можуть довіряти і у яких, відповідно, є собака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Сінді Кроуфорд очолила список найвпливовіших дітей світу моди

2. Сидіти з дітьми

В Америці підлітки досить часто заробляють бебі-сітерством. Чому б вам не спробувати посидіти з дитиною, поки її мама сходить за продуктами, в салон краси або просто буде працювати за комп'ютером у сусідній кімнаті.

З немовлям підлітку краще не залишатися, але дитину від 2-3 років вам цілком можуть доручити. Уважно вислухайте (а краще запишіть) всі інструкції, що в яких випадках робити і куди дзвонити у несподіваних ситуаціях.

Де шукати роботодавця: сусіди, знайомі і друзі батьків.

3. Репетиторство з дітьми молодших класів

Простий спосіб, як заробити підлітку - займатися репетиторством з дітьми молодших класів або допомагати їм виконувати домашні завдання. Ви ще не встигли забути шкільну програму, а мами школярів будуть просто щасливі зняти з себе необхідність в ній заново розбиратися.

Де шукати роботодавця: сусіди, знайомі і друзі батьків.

Можна також продавати свої послуги репетитора онлайн - у такому випадку потенційне коло ваших роботодавців розширюється, при цьому не знижується рівень безпеки.

4. Прибирання

Мало хто з підлітків любить прибирати. Але якщо за це платять гроші -з'являється мотивація. Витерти пил, винести сміття, помити підлогу або посуд тим, хто не може або не встигає цим займатися, але готовий платити - можна.

Спочатку шукати такі замовлення варто лише через знайомих і друзів батьків.

5. Доставка їжі і продуктів

Можливо з першої спроби у вас не з'явиться замовник великого офісу. Але почати можна з дрібних доручень знайомих дорослих, які просто не встигають вийти на обід або вечерю, і яким ви можете принести готову їжу додому або в офіс. Також це може бути замовлення покупок в магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей стрижуть безкоштовно, якщо вони читають вголос

6. Допомога людям похилого віку

Напевно у кожного по сусідству є люди похилого віку, діти яких живуть окремо. Можна з ними домовитися, що за невелику плату ви будете допомагати їх батькові чи матері по дому, стежити за тим, щоб в холодильнику були свіжі продукти, можливо, щось готувати, ходити в аптеку за ліками.

7. Робити і продавати саморобки

Хороший варіант заробити творчому підлітку – майструвати саморобки і продавати їх. Це можуть бути прикраси до свят, іграшки, оформлення для дитячих днів народження.

Продавати вироби можна не тільки на хенд-мейд ярмарках або в невеликих магазинчиках, але і через інтернет.

 

8. Вирощувати кімнатні рослини на продаж

Найпростіше вирощувати на продаж кактуси і сукуленти. При цьому варто враховувати, що сукуленти - повільно зростаючі рослини, тому їх вирощування - для заробітку в перспективі.

Якщо вам потрібен більш швидкий спосіб заробити, зверніть увагу на аденіуми. Ростуть вони дуже швидко і продати можна вже тримісячний сіянець.

Де шукати клієнтів: на безкоштовних дошках оголошення в інтернеті, спеціалізованих сайтах, ярмарках рослин.

 

9. Розведення і продаж акваріумних рибок

Підлітки, які захоплюються акваріумними рибками, можуть подумати про їх розведення на продаж.

Де шукати клієнтів: на безкоштовних дошках оголошення в інтернеті, спеціалізованих сайтах.

10. Водити дітей молодшого шкільного віку на гуртки

Якщо у дитини молодшого шкільного віку (1-4 клас) працюють обоє батьків, немає бабусі або вона живе далеко, а няню найняти - занадто дорого, то їй доводиться сидіти до вечора в школі на групі продовженого дня. Ніякого тобі малювання, танців, айкідо або програмування, бо нікому водити на гуртки.

Ви можете подарувати дитині шанс розвивати свої таланти і трохи заробити, якщо домовитеся з її батьками, що за невелику плату будете відводити дитину на гуртки і забирати додому після того, як заняття закінчаться.

11. Розшифровка текстів, переклад

Підліткам, у яких все в порядку з орфографією, синтаксисом і пунктуацією, можна заробити на розшифровці текстів. Цього дуже потребують журналісти, яким завжди не вистачає часу на розшифровку інтерв'ю. Для пошуку замовлень ви можете звертатися безпосередньо в редакції ЗМІ або шукати завдання на фріланс-біржах.

Там же можна знайти замовлення і на переклад текстів з англійської, німецької або будь-якої іноземної мови, яку ви вчите в школі.

12. Написати електронну книгу і продати її

Можливо, ви майбутній письменник. Або у вас в ящику стола (на жорсткому диску) лежить готовий рукопис роману, збірка оповідань, казок або віршів. Можете відправити своє творіння у видавництва і довго чекати відповіді. А можете спробувати продати свою творчість через інтернет.

13. Фотографувати і продавати фото

Якщо ви захоплюєтеся фотографією і у вас виходять непогані знімки, то на своєму хобі також можна заробити в інтернеті.

Є безліч фотостоків, на яких можна продавати свої фотографії. Головна умова - знімки мають бути гарної якості, зроблені вами і, якщо на фото зображена людина, у вас має бути дозвіл на використання її образу.

Для реєстрації на фотостоках вам знадобиться паспорт. Якщо ви ще не отримали його, зверніться за допомогою до батьків, можливо, хтось із них погодиться зареєструвати акаунт на своє ім'я.

Також вам знадобиться рахунок в банку, на який будуть перераховуватися гроші від продажу фотографій.

14. Обробка фотографій

Якщо ви добре знайомі з програмою Photoshop, спробуйте знайти замовлення на обробку фотографій (ретушування, корекція) на біржах фріланса.

Якщо раніше ви не працювали в Photoshop, але хотіли б спробувати цей спосіб заробітку, пройдіть безкоштовні онлайн-уроки в інтернеті.

15. Малювати і продавати ілюстрації

Продавати ілюстрації можна як безпосередньо - книжковим видавництвам, сайтам і журналам, так і через фотобанки.

Для роботи над ілюстраціями вам будуть необхідні знання програми Illustrator. Навчитися працювати в цій програмі також можна за допомогою онлайн-уроків в інтернеті.

16. Вести блог, youtube-канал

Тут теж не варто розраховувати на швидкий прибуток. Однак якщо у вас є цікаві теми для блогу чи youtube-каналу, ви регулярно пишете або знімаєте для них фото і відео, то з часом крім задоволення і зворотного зв'язку від своїх шанувальників отримаєте ще й матеріальний прибуток.

17. Зніматися в кіно і рекламі

Слідкуйте за оголошеннями про кастинги в спеціалізованих групах в соцмережах і на сайтах, присвячених кіно і рекламі. Всю необхідну інформацію ви можете знайти в гуглі, якщо введете словосполучення "кастинги для підлітків".

Будьте готові до того, що на кастингу вас попросять прочитати сценарій, монолог або зіграти імпровізовану сцену.

Обов'язково попереджайте батьків про те, з ким ви домовляєтеся про роботу. Якщо це необхідно, просіть батьків виступити посередниками між вами і вашим потенційним роботодавцем.

 

Є також чудові приклади для тих підлітків, які хочуть безкоштовно допомогти іншим. Так 8-річний Томас Мур відрощував волосся, щоб зробити перуки для дітей, які втратили його через хіміотерапію. Цим він займався два роки.

Зараз ви читаєте новину «17 простих способів, як заробити підлітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути