Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2016 19:09

10 зворушливих фото про Чорнобиль і дитинство: трагедія очима дітей
10

Сьогодні весь світ згадує трагедію, яка свого часу не обійшла стороною жодного українця: 30 років тому сталася Чорнобильська катастрофа.

Серед постраждалих в першу чергу виявилися сім'ї, які жили поблизу від епіцентру. Однак згадаємо власне дитинство: кожна друга дитина мала чорнобильське посвідчення до 16 років, а педіатри, дивлячись на незліченні проблеми зі здоров'ям у малюків, до сьогоднішнього дня говорять: "Що ж ви хочете - екологія".

Про те, як виглядає зона зараз, знають багато - в Прип'ять можна потрапити на екскурсію, та й нестачі в фотографіях і відео в інтернеті немає. Однак хоча б в цей похмурий "ювілей" все ж варто освіжити в пам'яті події 30-річної давності і задуматися про проблеми, які залишилися після вибуху на ЧАЕС у сьогоднішніх дітей і дорослих.

Ці фото із зони відчуження змушують поглянути на страшні події під особливим ракурсом - з точки зору малюків, які 30 років тому залишали разом з переляканими рідними уражені радіацією міста. Автор фото – Kate Pirozhkova . Дивіться їх у нашій фотогалереї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо області, де найбільше хворіють на рак через Чорнобильську аварію

Зараз ви читаєте новину «10 зворушливих фото про Чорнобиль і дитинство: трагедія очима дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути