четвер, 05 серпня 2010 11:56

У Криму оголосили конкурс на кращу статтю про Віктора Януковича

 

Понеділок, 2 серпня, 8.32

У центрі Черкас до двоповерхового офісу партії "Батьківщина", що на вул. Роскопній,   під'їжджають три пожежні машини та два міліцейські "уазики". Співробітникам кажуть, що шукають закладену вибухівку. Працюють без службових собак, заглядають у шафи та столи, допитують людей. За годину з центральних дверей виносять два ящики, обгорнені напівпрозорою поліетиленовою плівкою. Там листівки з цитатами Януковича та Азарова. У квітні вони заявляли, що підвищення ціни на газ цього року не буде.

- Ідіть звідси, - відганяють зівак міліціонери, які купкою стоять біля будівлі.

За дві години автомобілі від'їжджають із вилученим матеріалом. Керівник міліцейської прес-служби каже, що на листівки увагу звернули випадково, оскільки у них не було вихідних даних.


А в цей час:

Інна, дружина 36-річного силача Василя Вірастюка, лежить у відділенні реанімації Київської клінічної лікарні N17, що в Лабораторному провулку, 16. Подружжя потрапило в ДТП у неділю, 1 серпня, близько третьої дня на Одеській площі столиці. Mitsubishi Pajero Вірастюка зіткнувся із автомобілем Suzuki, яким керувала вагітна жінка. Обидві машини втратили по колесу. Дружина Василя вилетіла через люк автомобіля та впала на асфальт.

За дві години він відвідає дружину в лікарні.

- Інна прийшла до тями. Упізнала мене. Перше її питання - чи все добре з дітьми. Вона не пам'ятає нічого від моменту зіткнення. Довелося розповідати, що з нами сталося, - скаже потім Вірастюк.

У Сумах на телефонну лінію "101" дзвонить літня жінка, яка живе навпроти багатоповерхівки по вул. Металургів, 32-Б. 20 хв. тому вона бачила, що на 10-му поверсі цього будинку по підвіконню відчиненого навстіж вікна повзає маленька дівчинка. Жінка просить двірника подзвонити в квартиру по телефону й у двері. Йому ніхто не відповідає й не відкриває.

Через півгодини приїжджають еменесники, міліція й швидка допомога. Рятувальники ставлять висувні сходи, один із них лізе у вікно. Знімає дитину з підвіконня та відводить у безпечне місце. Опинившись усередині, еменесівець ретельно зачиняє за собою всі вікна й балкон, відкриває двері до помешкання.

У сусідній кімнаті міцно спить п'яна мати дитини. Рівень алкоголю в її крові становить 1,7 проміле. Коли рятувальник будить та розповідає, що трапилось, у жінки стається шок. Каже, що це квартира її матері. Напередодні вони відзначали день народження.

У 2-річної дівчинки лікарі не виявили ніяких ушкоджень. Вона навіть не зрозуміла, що сталося. Матір дитини забрали до райвідділку міліції для виховної бесіди.


На в'їзді до столиці з боку Вишгорода збирається затор. Асфальтувальники ремонтують 8 км дороги. Поблизу КПП, навпроти озера Міністерка, перекрили частину траси. Вона веде до Межигір'я, резиденції президента Віктора Януковича. Він до 24 серпня відпочиває в Криму. Водії, які їдуть із Києва, змушені звертати на зустрічну смугу. В Укравтодорі кажуть, що вартість робіт складає 49,7 млн грн. Ремонтуватимуть до 20 серпня.


33-річний Віктор Гула із села Старе Місто Підгаєцького району Тернопільщини включає електричний насос. Треба відкачувати воду, яка затопила підвал його будинку. Поспливали запаси картоплі та моркви. Через сильні дощі в неділю напередодні рівень води в річці Коропець за 200 м від хати піднявся на метр. Огорожу знесло потоком, вона досі лежить. Чоловік переживає - написав заяву про збитки, а комісії ще не було. Знищений весь урожай. Дружина Тетяна в цей час змиває у двох кімнатах 20-сантиметровий шар намулу.




Що робили в міліції минулого тижня


2 серпня прокуратура Чернігівської області направила до суду кримінальну справу проти чотирьох працівників Прилуцького міжрайонного відділу міліції. Вони безпідставно тримали жителя Чернігівської області в наручниках. У відділку забрали в нього гроші й не давали зв'язатися із родичами.


31 липня міський суд Макіївки дав п'ять з половиною років ув'язнення колишньому міліціонеру Андрію Кияшко, який задавив своїм джипом у підземному переході людину. У грудні 2008-го Кияшко, не впоравшись із керуванням, влетів на Toyota Prado в підземний пішохідний перехід біля автобусної зупинки "Центральний ринок". Там він збив трьох пішоходів. Після цього автомобіль, здаючи назад, виїхав із переходу по тілу збитої і зіткнувся з кількома легковиками. Жінка померла, двоє чоловіків отримали сильні тілесні ушкодження.

Уночі минулої неділі працівники столичного Голосіївського ДАІ побили 28-річного Сергія Тарасевича. Він їхав мотоциклом "Ява" вул. Лятошинського. Затримали за перевищення швидкості й відсутність задніх номерних знаків.

- П'ятеро міліціонерів надягли наручники й били ногами. Об мене зламали один жезл. Перехожа за мене вступилася. Вони пояснили, що затримали бандита. Били дуже сильно, по п'ятах особливо, потім у машині ще, - розповідає.

Уже біля райвідділу Сергієві міліціонер Олександр Токар сказав, що за тисячу гривень його відпустять. Тільки щоб написав розписку: мовляв, не били, а сам перечепився. Відпустили в понеділок. Одразу пішов до поліклініки, зняв побої. У вівторок Сергій Тарасевич відніс скаргу на дії правоохоронців заступнику начальника районного ДАІ  та в прокуратуру.



Коротко

Киянка Ванда Орлова відкрила загс для свійських тварин. Церемонія на 10 гостей обійдеться власнику в $1000. В цю суму входять свідоцтво про шлюб, вбрання для вихованців, доставка "жениха" й "нареченої" до місця події, а також святкові столи для тварин і їхніх господарів. За додаткові гроші організатори розроблять шлюбний контракт.

У Криму оголосили конкурс на кращу статтю про Віктора Януковича. Організатори - Рескомінформ і Кримська республіканська організація Національної спілки журналістів України. Переможці отримають премії - 1000, 800 і 500 грн.

Удові таксиста Олексія Чижикова, який загинув, зіткнувшись зі "швидкою" президентського кортежу, люди Януковича майже повністю погасили кредит за квартиру. Із $22 тисяч заплатили $20.

На Байковому кладовищі обікрали могилу Лесі Українки. Поцупили з надгробка бронзові деталі.

Європейський банк реконструкції та розвитку готовий виділити Україні 450 млн євро для розвитку автомобільних під'їздів до Києва. Відповідний проект рада директорів установи розгляне 28 вересня. Ще один кредит на $450 млн надасть Європейський інвестиційний банк.





"Наші гірськолижні курорти мають усі шанси прийняти Олімпіаду-2022. Необхідні серйозні інвестиції як держави, так і приватних інвесторів. Але немає нічого неможливого"

Борис КОЛЕСНІКОВ, віце-прем'єр України з питань Євро-2012





1 000 000 000 гривень (1 мільярд) витратять на Всеукраїнський перепис населення 2012 року. Востаннє українців перераховували 2001-го. Це мають проводити кожні 10 років, за стандартами ООН

130 нелегальних ювелірів викрили в Україні. Понад 10 років вони працювали під прикриттям офіційного столичного підприємства. Майже 3 т золота обробляли щороку. Під час обшуків у них вилучили 300 кг ювелірних виробів і дорогоцінних металів, 24 підроблених пробірних клейма, 56 штампів профільних підприємств і $2 млн готівкою.



Анекдоти


-Чув, Янукович пообіцяв Медведєву надати допомогу в гасінні пожеж, що охопили Росію?

-Я послав би туди Литвина. Він у вогні не горить і у воді не тоне.

 

Дізнавшись, що Янукович досяг пенсійного віку, Черновецький надіслав йому кілограм гречки.


-Є хороша новина - МВФ виділив Україні $15 млрд.

-Так, 15 млрд розділити на 45 млн. ...

-Ти рахуєш, скільки дістанеться кожному українцеві?

-Ні, рахую скільки кожному доведеться віддавати.

Зараз ви читаєте новину «У Криму оголосили конкурс на кращу статтю про Віктора Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути