Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2011 13:18

Із 14 серпня українці можуть подавати документи для реєстрації підприємств у електронному вигляді

 

15 серпня,  понеділок, 11.00

Представниця Аліни Айвазової, дружини столичного мера Леоніда Черновецького, заходить у кабінет судді Печерського райсуду столиці Галини Супрун. Тут має відбутися попереднє слухання за позовом Айвазової про розлучення. За кілька хвилин усе закінчується. Слухання переносять на 31 серпня, бо представник мера не з'явився. Кажуть, приводом для розлучення стала коханка чоловіка. Черновецький із Айвазовою 34 роки в шлюбі . Мають двох дітей і чотирьох онуків. Скоро має з'явитися на світ п'ятий.

У політикумі говорять і про іншу причину розлучення. Мовляв, Айвазова вирішила перевести на себе частину активів сім'ї. Бо якщо проти Черновецького порушать кримінальну справу, родина може втратити майно.

А в цей час:

51-річна Віра Усенко обриває персики, висипає в тарілку під навісом. Потім збирає в саду яблука на сік. Великі й цілі складає у миску. Ушкоджені й маленькі - кидає у відро. Дача й ділянка завбільшки 6 соток Усенків розташовані на Русанівських садах. Цього дня "Київавтодор" планував зносити помешкання на цій вулиці. Вони заважають будівництву Подільсько-Воскресенського мостового переходу з правого на лівий берег Дніпра. Чиновники пообіцяли дачникам компенсації: гроші, квартири в Києві або будинки з ділянками в Биківні біля столиці. Але Усенки, як і ще кілька десятків сімей, виїжджати не збираються.

Вінницький таксист 39-річний Валерій Загорський виходить із міського управління Державтоінспекції. Йому щойно видали тимчасовий дозвіл на керування авто.

- Це абсурд! Мені погрожують штрафом до 3 тисяч гривень, бо не зміг попісяти, - обурюється.

Напередодні його зупинили працівники ДАІ. Запідозрили, що він під дією наркотиків. Повезли до наркодиспансеру, щоб зробити експрес-текст сечі.

- Я їх попередив, що в туалет довго не захочу, бо недавно помочився. У мене організм такий. Навіть 5-річний син Богдан за день двічі ходить до вітру, - пояснює.

Із правоохоронцями в лікарні Загорський просидів понад 2 год. Так і не зміг видати зразка для експертизи. Йому виписали акт, що відмовився здавати аналізи, й відібрали права.

Продовжують слухати кримінальну справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко по газових контрактах із Росією. Викликають заступника директора Інституту держави й права ім. Корецького Володимира Нагребельного. Після нього свідчить колишній представник президента в Кабміні Олександр Шлапак. Сперечається з Тимошенко. Каже, компанія "РосУкрЕнерго" не має стосунку до газової кризи в Україні. Після цього на вулиці прихильники екс-прем'єра б'ють Шлапака по обличчю, плечах, обливають водою з пляшок. Міліція відтісняє їх.

На зупинці "Панаса Мирного" у Полтаві стає тролейбус. Він називається "кільцевий" - бо об'їжджає місто по колу. Збоку на ньому табличка з іншим маршрутом - № 5. Тетяна Волошина, 55 років, питає, куди він насправді їде.

- Що ж ви людей дурите? - обурюється.

Маршрут № 5 відмінили позаторік.

- Депо обніщало, як церковна миша, - каже кондуктор, огрядна жінка років 50, одягнена у квітчасте плаття. - Вже й табличок не може поміняти. Кондукторам три місяці не платять. Їздимо на всякому дранті, ще й кричать усі підряд.

Що робили минулого тижня в міліції

Група черкаських бізнесменів 13 серпня звернулася до правозахисників із проханням захистити їх від начальника центру кримінальної розвідки Олександра Крячека та начальника відділу розвідки Олександра Мигаля з обласного УБОЗу. Автори звернення запевняють, що ті вимагають від них гроші. "Не будете башляти, кажуть, будете сидіть,  - пишуть підприємці. - Підкинемо наркотики. А будете сперечатися - вивеземо до лісу".

10 серпня о 23.50 начальник сектору охорони громадського порядку Дзержинського райвідділу міліції Харкова Володимир Чугаєвський побив журналіста газети "Наша жизнь" Дениса Корнєва. Скаліченого відвезли до лікарні, діагностували численні забої та зміщення шийних хребців. Того дня в місті на площі Свободи мітингували звільнені працівники міського електротранспорту. Корнєв збирав інформацію для матеріалу. Близько півночі міліціонери стали розганяти пікетувальників. Журналіст опинився серед них.

П'ятеро затриманих 10 серпня порізали собі вени в ізоляторі тимчасового утримання Ковельського райвідділу міліції Волині. 12 - оголосили голодування. Скаржилися на те, що їх погано годують, забирають дозволені речі.

Працівники Служби безпеки України 8 серпня затримали начальника Чутівського райвідділу ДАІ на Полтавщині. Із червня до грудня 2010-го чутівські даїшники складали адмінпротоколи за порушення правил дорожнього руху й не надсилали їх до суду, а вимагали гроші у власників автомобілів. Державі завдали цим збитків на 350 тис. грн.

 

"Стратегія чинного президента проста як валянок - панувати вічно. Для цього йому в наступному парламенті потрібно дві третини "своїх "депутатів"

Анатолій Гриценко, голова партії "Громадянська позиція"

 

Із 14 серпня українці можуть подавати документи для реєстрації підприємств у електронному вигляді. Один із авторів закону нардеп Ксенія Ляпіна каже, що тепер не доведеться платити хабарі чиновникам.

В Одесі відкриють 20 сільськогосподарських міні-ринків. Торгуватимуть там фермери й селяни. Ціни обіцяють значно нижчі, ніж на звичайних ринках.

У Ялті відкрили театр вина - для дегустацій і навчання сомельє. У кінозалі показуватимуть короткометражні фільми про кримське виноробство, історію й філософію вина. Скільки, ще не визначилися. Попередньо говорять, що вхідний квиток коштуватиме 100 грн.

На Миколаївщині на полях сільгосппідприємств врожай збирають студентські трудові загони. Начальник управління в справах сім'ї та молоді Микола Жук каже, що платять за прополку моркви 1,5 тис. грн на місяць, на зборі помідорів, капусти, цибулі - вдвічі більше. Роботодавець безкоштовно годує студентів, забезпечує житлом, організовує дозвілля.

 

1 057 400 000

гривень Центральна виборча комісія витратить на проведення виборів Верховної Ради в 2012 році

 

 

- Виявляється, Янукович є одним з найдорожчих президентів світу. Тільки Обамі й Медведєву треба більше коштів на утримання.

- Так Федорович може собі це дозволити, адже в нього дуже дешевий народ.

- Куме, при такій нашій бідності, як відзначити 20-ту річницю незалежності?

- По-моєму, найкраще хвилиною мовчання.

 

Зараз ви читаєте новину «Із 14 серпня українці можуть подавати документи для реєстрації підприємств у електронному вигляді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути