вівторок, 26 червня 2012 18:51

"Якби була можливість все переграти, я б нічого не міняв" — Блохін
5

Олег Блохін під час прес-клубу
Фото: ФОТО: Reuters

Головний тренер футбольної збірної України Олег Блохін не став би змінювати склад команди на поєдинок з Францією навіть якби у нього була можливість повернутися у минуле.

"Я прийняв таке рішення і несу за нього відповідальність, - каже Блохін на сьогоднішній зустрічі з журналістами. - Кількох хлопців після перемоги над Швецією захопила ейфорія. Можливо, аж занадто. Тому на гру проти Франції бракувало емоцій. А ті, хто не грав проти Швеції, цих емоцій, перебуваючи на лаві запасних, витратили ще більше."

Блохін прийшов на зустріч зі своїм тренерським штабом — Андрієм Балем, Юрієм Роменським та Юрієм Калитвинцевим. Останній постійно жартував, але пояснюючи причини поразки від Англії був серйозним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін перед матчем розповідав анекдоти

"Я не вважаю, що Англія нас переграла, - захищає Блохіна. - В України за цей матч 971 техніко-тактична дія, в Англії — 712. Брак: у нас 22%, в суперника — 27. Взагалі якщо ти робиш 800 ТТД у матчі проти рівного за класом суперника — це хороший показник."

На останні хвилини матчу проти Англії вийшов на поле захисник Бутко, а не форвард Селезньов.

"Бутка ми думали випустити навіть раніше, - зізнається Калитвинцев. - Селезньов на Євро не зіграв — так склалося. Але ми ж не можемо випустити 15-16 футболістів на поле одночасно. Хоча до жодного з футболістів, які увійшли у список 23, щодо самовіддачі ми претензій не маємо."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Традицію "Донбас Арени" потрібно зламати" - Блохін

У грі проти Англії вперше на поле вийшов Гармаш.

"Тимощук діяв більш строго, - пояснює Блохін. - Гармаш нагнітав обстановку навколо карного майданчику суперника, працював з Паркером."

В усіх трьох матчах групового турніру Україна пропускала голи на перших хвилинах другого тайму. Наші тренери одноголосно пояснили такий факт виключно збігом обставин.

"Ніякої "накачки" у роздягальні в перерві не було," - заперечує Калитвинцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із Блохіним збірній України нічого не світить" - Леоненко

Блохін говорить, що київські динамівці прибули на збір у поганому фізичному стані.

"Два-три гравці були взагалі не готові, - визнає Блохін. - Ми підтягнули їх кондиції на рівень. На скільки відсотків? Думаю, більше 70 точно. Хоча, бувало й так, що гравець фізично був готовий на всі сто, а психологічно дати нічого не міг. А в таких матчах треба дати 120%. Як Стівен Джерард. Хоча Англія на цьому турнірі мені сподобалося менше, ніж на Кубку світу. А Франція у чвертьфіналі показала боязкий футбол. Не критикую Блана, але мені було б соромно."

Про потенційних кандидатів до команди, яка гратиме у відборі на Кубок світу, Блохін поки не говорить. За його словами, ще не стартував чемпіонат України, будуть там переглядати кандидатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс подвоїть футболістам преміальні і залишить Блохіна

"Було б непогано, якби кілька наших футболістів перейшли до європейських клубів, - зауважує.

Додає, що у нього поки немає побажань, в якому місті грати домашні матчі 2012 року — товариський проти Чехії 15 серпня та офіційний з Чорногорією 16 жовтня.

Україна на турнірі пропустила чотири голи. Але в жодному з них не винен голкіпер Андрій П'ятов, стверджує тренер воротарів Юрій Роменський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заслуговувала грати у чвертьфіналі Євро

"У матчі проти Англії він зайняв правильну позицію, але трапився рикошет. А француз Менез бив упритул, з близької відстані."

Невідомо чи збережеться тренерський штаб у нинішньому вигляді.

"Проблеми є," - каже Блохін. Неважко здогадатися, що він натякає на невизначеність з Калитвинцевим: Юрій Миколайович хоче працювати самостійно.

Зараз ви читаєте новину «"Якби була можливість все переграти, я б нічого не міняв" — Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути