вівторок, 19 червня 2012 22:18

"Україна може стати туристичною Меккою" - шведи відкрили для себе Київ

Автор: Фото: Тарас Подолян
  Міхаель Йоханссон
Міхаель Йоханссон

50-річний швед Міхаель Йоханссон приїхав у Київ на матч Швеція - Франція, щоб підтримати свою команду, хоч цей матч нічого вже не вирішує. Він працює директором туристичної компанії в Стокгольмі.

"Раніше не міг через роботу. Я в столиці України на два дні - з 19-річним сином Леоном і 6-річним внуком Джонатаном. Мені не лише футбол цікавий. Хочемо походити містом. Ми оселилися в готелі "Турист". Дорогувато — 500 євро за ніч. А є готелі, де просять 2 тисячі. Це вже перебір. Після перельоту ввечері був втомлений і відразу ліг спати. Наступного дня вранці повів своїх хлопців у піццерію "Челентано". Чудовий ресторан. Набрали курятини й сосисок. Їжа подобається. Українська кухня дуже подібна на шведську і німецьку. Пиво і сосиски у вас хороші", - сказав він.

Міхаелю сподобалось київське метро.

"Їздили нині на метро. Дуже просто й дешево. У 10 разів дешевше, ніж в Стокгольмі. Середня зарплата у Швеції 30 тисяч на українські гривні. А продукти у вас дешевші в десятки разів. Значить, рівень життя у вас має бути вищим", - зазначив швед.

Він розповів, що цього разу ставки не робив на те, хто виграє. Але раніше постійно закладався з друзями на пиво. Вигравав ящиками.

"Після того, як наша команда вилетіла з групи, вболіваю за українців. Рвати на собі сорочку через програш збірної — не в правилах шведів. Ми просто ввечері "накачуємось" пивом, а наступного ранку, якщо треба, виходимо на роботу", - зауважив він.

Міхаель подорожує світом в силу своєї роботи. Україна для нього — відкриття.

"Україна має всі дані стати туристичною Меккою. Тиждень тому так само, як від Києва, нічого не очікував від Петербурга. А поїхав туди і кардинально змінив думку. Київ став для мене таким же сюрпризом. Побоювався, що тут важко подорожуватиметься. Практично всі ми маємо таку хибну думку про колишні радянські країни. З англійською тут поки складно. Але я вже починаю вчити кирилицю. Сподіваюся, що опаную і знатиму хоч кілька слів українською. Українці значно чуйніші за скандинавів. Був приємно вражений, коли моєму маленькому онуку поступилися місцем в метро. Шведи закритіші та переважно нічого навколо не помічають", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може стати туристичною Меккою" - шведи відкрили для себе Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути