четвер, 22 березня 2012 17:58

Польща витратила на Євро-2012 більше $ 30 млд

Польща витратила на Євро-2012 більше $ 30 млд

За 78 днів до початку матчу Євро-2012, більшість з 83 крупних інвестицій в інфраструктуру майже завершені. Загалом вартість польських інвестицій перевищують 95 млрд злотих ($30,6 млрд). Про це повідомив 22 березня Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск на зустрічі з Главою українського уряду Миколою Азаровим.

Згідно інформації, підготовленої Канцелярією Прем'єр-міністра щодо польської підготовки до Євро, в червні, окрім зданих стадіонів, готовими до турніру будуть сучасні аеропорти у чотирьох приймаючих містах, перебудовані вокзали у Варшаві, Познані та Вроцлаві. Водночас зазначається, що, з тих чи інших причин, частину запланованих проектів Польща до турніру завершити не встигне. Це стосується, передовсім, кількох дорожніх проектів, зазначає Польська агенція преси.

Наразі Польща зосередилась на підготовці організаційної, медичної та безпекової складової, а також програмі зайнятості великих мас фанів під час чемпіонату.

На останньому етапі підготовки до чемпіонату створений Координаційний комітет, відповідальний за всі ділянки підготовки. Його очолює Міністр спорту і туризму Джоанна Муха, в комітет входять також представники міністерств, міської влади приймаючих міст.

Останній об'єкт, який відкрився в Польщі до Євро-2012 – 55-тисячний Національний стадіон, який спочатку відкрив свої двері в січні, а вже в лютому на арені був проведений перший футбольний поєдинок. Стадіони у Познані, Вроцлаві та Гданську здані раніше. Загалом чотири нові арени Польщі разом можуть вмістити майже 130 000 вболівальників.

Загалом завдяки проекту Євро-2012 по всій країні буде модернізовано 71 залізничну станцію, включаючи Познань, Вроцлав і Варшаву Центральну та Варшаву Східну. Чимало робіт з реконструкції колії буде продовжено і після чемпіонату. Що стосується питань безпеки, за правопорядком на час Євро-2012 слідкуватимуть понад 9 тисяч поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Польща витратила на Євро-2012 більше $ 30 млд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути