субота, 14 липня 2012 12:50

Платіні: завдяки Євро-2012 Україна відкрилася світу

Платіні: завдяки Євро-2012 Україна відкрилася світу
Мішель Платіні вважає, що чемпіонат став національною ідеєю та об'єднав народ. Фото: 11na11.com

Чемпіонат Європи з футболу, ставши національною ідеєю України, об'єднав народ і створив нову сторінку в історії молодої держави. Про це в інтерв'ю журналу "Корреспондент" сказав президент УЄФА Мішель Платіні.

За його словами, турнір залишив Україні неймовірну спадщину.

"За кілька років була модернізована інфраструктура країни, притому, що такі зміни зазвичай вимагають від 20 до 30 років. Аеропорти, дороги, поїзди, автобуси, стадіони - це всі матеріальні результати. Але мені також хотілося б звернути увагу на настрій, створений Євро-2012 . Цей масштабний проект став національною ідеєю, об'єднав народ і створив сторінку в історії молодої держави. Я вважаю, що завдяки Євро-2012 Україна відкрилася світу", - сказав президент УЄФА.

Відповідаючи на запитання, чи не надходили на адресу УЄФА скарги від команд, що виступають на Євро-2012, або вболівальників, президент європейської футбольної асоціації повідомив, що "були тільки привітання і подяки за прекрасний турнір".

"Якраз навпаки, УЄФА отримав поздоровлення як від команд-учасниць, так і від уболівальників. Всі учасники турніру незабутньо провели червень, про що подякували і нам, і приймаючим країнам, і федераціям", - зазначив він.

Президент УЄФА також високо оцінив гру капітана збірної України Андрія Шевченка, відзначивши, що український форвард "не втратив своєї майстерності і постійно був загрозою для захисників команди-суперника".

"В цілому збірна України показала хороший футбол. Їй не вистачило зовсім трохи для того, щоб продовжити участь в турнірі", - підсумував Платіні.

Зараз ви читаєте новину «Платіні: завдяки Євро-2012 Україна відкрилася світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути