неділя, 10 червня 2012 10:08

"Голландець обіцяв рано приходити, не їсти і не курити" – гості Євро-2012 шукають житло "на шару"

"Голландець обіцяв рано приходити, не їсти і не курити" – гості Євро-2012 шукають житло "на шару"
Вболівальники намагаються видатися чемними та надійними. ФОТО: Олеся Дубовик, Gazeta.ua

33-річна бухгалтер Ася Кучерявська сама винаймає двохкімнатну квартиру в Києві. Пише портрети вітражними фарбами. Займається йогою. На Євро-2012 кличе гостей оселитися у неї безкоштовно.

"Я живу в Києві 4 роки. Приїхала з Луганська. Вирішила допомогти, бо читаю в інтернеті про дику ситуацію з цінами на житло на час Євро", - розповіла вона Gazeta.ua.

Ася домовилася з хлопцями. 22 червня приїздять два литовці — з Вільнюса і Клайпtди.

"Дуже незручно: не встигаю у п'ятницю ввечері зустріти їх в аеропорту. У них у неділю матч. В понеділок вранці від'їздять. Домовилися, що покажу їм місто. Один із них 34-річний бізнесмен. Солідний чоловік. Відразу запитав, які мої вимоги. Сказала одне: щоб не курили в квартирі. Він відповів, що таке в Європі взагалі не прийнято".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АероСвіт" запевняє, що літаки затримали не з його вини

Ще через вихідні приїздять два хлопці з Мюнхена.

"Один із них спочатку написав: "I will be with my cousin". А, думаю, з двоюрідною сестрою, нормально. У словних залізла - "кузен". Німці дякували, писали: "Як приємно, що ви такі чуйні. Ми навіть не думали, що вийде знайти дах над головою. Бо 200 євро на добу в готелі для нас задорого. За 4 ночі це влетить в копійчину. Якщо будете в Німеччині, приїздіть", - продовжила Ася.

Ціни на номери в готелі вважає захмарними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські вболівальники у Вроцлаві побили польських стюардів

"Є оголошення дуже смішні, - розповідає дівчина. - 21-річний студент з Голландії написав: "Обіцяю: я буду приходити непізно ввечері. Спати небагато — годин 6-7. Я не їстиму вашої їжі. Не псуватиму посуду. Не куритиму. Мені треба тільки помитися і переночувати. Я поїду через день. Дуже тихо, вранці". Люди ж цілий день гуляють. Їм тільки заночувати. Як то за нічліг можна брати такі гроші? Вони ж не сидітимуть у тому готелі".

"З іншого боку, може, треба було б мені й підзаробити. Та нічого, зайвий раз посуд помию. Мене всі перестерігають, що я одна прийматиму невідомих людей. Але якось не дуже парюся. Навіть не знаю, чи перевірені люди мої гості, чи надійні. У крайньому разі мені друзі періодично дзвонитимуть, щоб пересвідчитися, що все гаразд. Насправді я довіряю. Я люблю спілкуватися і знайомитися", - підсумувала дівчина.

Зараз ви читаєте новину «"Голландець обіцяв рано приходити, не їсти і не курити" – гості Євро-2012 шукають житло "на шару"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути