четвер, 07 червня 2012 20:48

Деякі кияни готові безкоштовно розмістити в себе дома іноземних фанів
6

У Дмитра і Насті безкоштовно гостюватимуть батько і син зі шведського Стокгольма.
Фото: Фото: Тарас ПОДОЛЯН
У Дмитра і Насті безкоштовно гостюватимуть батько і син зі шведського Стокгольма.
У Дмитра і Насті безкоштовно гостюватимуть батько і син зі шведського Стокгольма.
У Дмитра і Насті безкоштовно гостюватимуть батько і син зі шведського Стокгольма.
У Дмитра і Насті безкоштовно гостюватимуть батько і син зі шведського Стокгольма.

Українці приймають іноземних вболівальників на Євро-2012 у себе вдома безкоштовно, щоб "покращити українську карму".

До чемпіонату "Євро-2012" українські готельєри вп'ятеро підняли ціни за проживання. Допомогти іноземцям із розташуванням вирішили звичайні українці. Вони безкоштовно приймають іноземних гостей у своїх помешканнях на час чемпіонату.

Дмитро Антонюк, 36 років, пише путівники Україною. Його дружина Настя - 31 рік, археолог. В декретній відпустці. Перекладає фільми українською. Мають 3-річну доньку Олександру.

"Двокімнатку в новобудові на Святошино три роки тому нам купили батьки, - розповідає Дмитро. - У Києві посередній готель коштує 200 євро за ніч, а я у Відні кілька років тому зупинявся в 5-зірковому готелі за 80 євро за ніч. Ми з дружиною хочемо, голосно кажучи, покращити нашу українську карму. Запропонуємо гостям усю хату. Хай розташовуються, де вподобають. На сайті "rooms for free" пропозиція набагато перевищує попит. Народу, який пропонує своє житло, в рази більше, ніж людей, які зголошуються пожити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведські фанати відмовляються їхати у київський "кемпінг"

У Дмитра і Насті гостюватимуть батько і син зі шведського Стокгольма. 51-річний чоловік Йонас - журналіст. Уже бував в Україні кілька разів. Його 21-річний син працює в гастрономчику, шукає себе. Їхатимуть автівкою. Будуть спершу дві ночі, відлучаться до Одеси у справах, потім знову повернуться до нас на ніч.

"Особливої пікантності додає, що вони шведи і вболіватимуть за свою збірну. А їхня збірна в одній групі з нашою. Не виключено, що дивитимемось разом телевізор і вболіватимемо кожен за своїх. Якщо їхні гравці заб'ють нам гол, потисну руку і вип'ємо на брудершафт, - каже українець. - Можливо, і вони нас запросять колись до Стокгольма. Ми б поїхали. Чому ні?

Іноземці в основному їдуть групами в 3-4 особи. Боюся, що для нас було б сутужно приймати таку кількість людей. У нас же доня. Інакше було б не питання. Хоча дружина на мене вже косо дивиться, коли думаю про великі компанії вболівальників вдома. Я б залюбки прийняв би групу з 4-х осіб. Особливо поляків. Люблю Польщу, хоча я наполовину українець і росіянин. Є багато пропозицій - на тиждень хочуть люди зупинитися. Для нас оптимально - дві ночі".

На футбол Дмитро не піде. Каже, ціни на квитки кусаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший гість Євро-2012 приїхав до України на велосипеді

"Хоча деякі гості в якості подяки за житло іноді пишуть, що подарують один-два квитки на якісь матчі. Якщо мені так хтось віддячить, я, звісно, буду тільки за", - сказав киянин.

Він також переймається тим, який імідж наша країна матиме в очах іноземців.

"Біля стадіону ще кінь не валявся. Якусь плитку досі ставлять. Іноземці приїхали на євро і ходять з розкритими ротами. Величезне питання у мене, що фан-зону зробили на Хрещатику. Чому б це не зробити було навпроти стадіону. А так цілий місяць не буде працювати станція метро "Хрещатик" і "Майдан незалежності". Я вже не кажу про Львів. Я там нещодавно їздив власним авто. Там, щоб проїхати центром міста, треба бути героєм. Тепер там ще й перекриють центр міста. Як там люди пересуватимуться, не уявляю. Така проблема в усіх чотирьох містах, де відбуватимуться матчі.

Я не збираюся перед гостями прикрашати нашу дійсність, розкажу все, як є. Вважаю, що організація "Євро" у нас - це суперкорумпована штука. Вся влада набила нашими ж грошима собі кишені. Але нашими людськими силами "Євро" може перетворитися на класний карнавал, на вселюдське свято. Для мене взяти участь у ньому було б дуже привабливо. Сподіваюся, що перед гостями з-за кордону мені не буде соромно, принаймні за себе. За пересічних людей", - зазначив Антонюк.

Зараз ви читаєте новину «Деякі кияни готові безкоштовно розмістити в себе дома іноземних фанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути