Ексклюзиви
середа, 10 березня 2021 11:44

Знайшли уламок рідкісного метеорита

Знайшли уламок рідкісного метеорита
Знайшли уламок рідкісного метеорита фото: University of Manchester

У невеликому місті Вінчкомб, що розташоване у Великій Британії, виявили майже 300 г рідкісного метеорита, відомого як вуглистий хондрит. Він приземлилися на під'їзній доріжці.

Дослідники підрахували, що космічний камінь рухався зі швидкістю майже 14 км/с перед зіткненням з атмосферою Землі, інформує НВ.

Наукова співробітниця відділу наукових досліджень та інновацій Великої Британії Ешлі Кінґ однією з перших прибула на місце події. Вона давала поради щодо поводження з метеоритом і догляду за ним.

"Майже всі метеорити приходять до нас з астероїдів, таких собі будівельних блоків Сонячної системи, які можуть розповісти нам, як утворилися планети, подібні до Землі", — пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили штучне сонце, що очищає вулиці від коронавірусу

Доктор Річард Ґрінвуд, науковий співробітник в області планетних наук у Відкритому університеті, став першим ученим, який ідентифікував метеорит і дав рекомендації щодо нього.

"Я здивувався, коли побачив це. Одразу зрозумів, що це рідкісний метеорит й абсолютно унікальна подія", - сказав Річард Ґрінвуд.

На Землі майже 65 тис. відомих метеоритів. Зафіксували падіння тільки 1206, з них тільки 51 — вуглисті хондрити. Це перший відомий вуглистий хондрит, який виявили у Великій Британії. Останній метеорит, який знайшли у цій країні, - Глаттон, що впав у саду 1991 року.

Американський програміст і підприємець Річард Герріот опустився на дно Маріанського жолоба. Він здійснив занурення на борту першого сертифікованого глибоководного апарату The Explorers Club.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли уламок рідкісного метеорита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути