Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2020 14:18

Земля отримала звуки космосу

Земля отримала звуки космосу
Мікрофон на борту марсохода NASA Mars 2020 Perseverance записав звуки польоту космічного корабля в міжпланетному просторі. Фото: pixabay

Ледь вловимі звуки роботи під час міжпланетного польоту вловлював марсохід агентства NASA, який уперше оснащений мікрофонами.

Він передав аудіозапис на Землю, повідомляє NASA.

Мікрофон на борту марсохода NASA Mars 2020 Perseverance записав звуки польоту космічного корабля в міжпланетному просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гігантський астероїд пішов на зближення із Землею

Дані для 60-секундного аудіофайлу зібрали 19 жовтня під час перевірки системи камери та мікрофона в польоті, що зніме частину приземлення в кратері Джезеро на Марсі на початку наступного року.

Найдосконаліший всюдихід людства увійде в атмосферу Марса 18 лютого 2021-го і приземлиться біля кратера Джезеро за 410 с. Ключовою метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, включаючи пошук ознак давнього мікробного життя.

Марсохід запустили для того, щоб перевірити, чи можливі польоти вертольотів, безпілотників та інших пристроїв на Червоній планеті. Вертоліт обладнають камерою, а працюватиме він від сонячних батарей.

Зараз ви читаєте новину «Земля отримала звуки космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути