субота, 27 жовтня 2018 10:34

Запустять онлайн-курс проти булінгу

Запустять онлайн-курс проти булінгу
У школах боротимуться із булінгом. Онлайн-курс допомоги вчителям ефективно протидіяти цькуванню дітей в шкільних колективах запустять на початку 2019 року. Фото - 5 канал

У школах боротимуться із булінгом. Онлайн-курс допомоги вчителям ефективно протидіяти цькуванню дітей в шкільних колективах запустить Міністерство освіти та науки спільно з Prometheus.

Старт курсу планують вже на початок 2019 року, повідомив заступник міністра освіти і науки Роман Греба.

"Є дуже багато напрацьованого матеріалу з антибулінгу – це методичні розробки не тільки МОН, але й педагогів, громадських організацій. Зважаючи на це, ми влітку створили робочу групу при МОН, яка займається об'єднанням усіх матеріалів для онлайн-курсу. Нині він перебуває на стадії розробки, тож за кілька місяців плануємо його презентувати", - зазначив Греба.

За його словами, булінг – це не тільки проблема в освіті. Це проблема, що проростає ще у родинах, на вулиці. Тому для її вирішення має бути системна робота між різними сторонами – учителями, батьками, дітьми.

"Зараз ми маємо ту ситуацію, коли діти бояться розказувати про цькування. Наші колеги з ЮНІСЕФ провели дослідження і виявилося, що понад 60 % дітей віком 11-17 років зіштовхувалися з булінгом у школі. 24 % стали жертвами цькувань, а майже 50% з них узагалі не розповідали про подібні випадки", – наголосив заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсипали віагру: в одній із українських шкіл виявили цькування

За даними психологічної служби системи освіти у 2017 році в українських школах було понад 100 тис. звернень до психологів від учнів, учителів, батьків щодо цькування.

"Ці цифри вражають. Саме тому зараз МОН разом з іншими міністерствами готує план дій з антибулінгу в сфері освіти. І онлайн-курс має стати однією з важливих його складових", – додав Роман Греба.

Окрім представників МОН, у заході взяли участь іноземні делегації з Фінляндії, Швеції, працівники Посольства Литовської Республіки в України, проекту "Офіс освітніх реформ в Україні", освітяни з усієї України.

Булінг – це цькування дітей у школі, до якого вдаються однокласники та учні старших класів. Перш ніж говорити про те, як позбутися булінга, потрібно переконатися, що вашу дитину дійсно ображають та на що важливо звернути увагу.

Зараз ви читаєте новину «Запустять онлайн-курс проти булінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути