Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2017 15:37

Вишиванки, квіти та чиновники - як школи відзначали перший дзвінок
25

Сьогодні перший дзвінок пролунав для 408 тис. першокласників. У бантах, з квітами та у вишиванках вони вперше сіли за шкільні парти.

Ще задовго до святкування Дня знань навколо нього було чимало суперечок. Батьківські спільноти закликали відмовитися від традиційних лінійок - пережитку Радянського Союзу. Свою згоду дала й профільний міністр Лілія Гриневич. Деякі навчальні заклади зміни прийняли. Організували для школярів квести, ігри та екскурсії. Утім майже 90% шкіл нічого не змінили.

Батьки також закликали, щоб чиновники не відвідували шкільні лінійки. У Хмельницькому, Тернополі, Чернівцях та Дніпрі місцеві ради видали відповідні рішення. Утім у більшості регіонах від тривалих чиновницьких промов не відмовилися.

Gazeta.ua підготувала добірку фото зі святкувань 1 вересня.

Перше вересня у Києві
Фото: Соцмережі
Перше вересня у Києві
Перше вересня у Києві
Перше вересня у Києві
Перше вересня у Києві

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому чиновникам не варто приходити на шкільні лінійки

1 вересня до першого класу підуть 408,2 тис. дітей. Минулого року першачків було менше - майже 400 тис. Найбільше першокласників у Дніпропетровській області - 34,7 тис. Трохи менше на Одещині та в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Вишиванки, квіти та чиновники - як школи відзначали перший дзвінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути