вівторок, 17 липня 2018 18:49

Виявили супербактерію, яка передається статевим шляхом та може розвивати імунітет до антибіотиків

Виявили супербактерію, яка передається статевим шляхом та може розвивати імунітет до антибіотиків
Науковці виявили супербактерію, яка здатна виробляти імунітет до антибіотиків. Фото із відкритих джерел

Фахівці Британської асоціації сексуального здоров'я та ВІЛ вважають, що виявили ще одну бактерію, яку можна зарахувати до супербактерій.

Так, на їх думку, бактерія Mycoplasma genitalium, яка передається статевим шляхом, може виробити імунітет до більшості сучасних антибіотиків вже через п'ять-десять років.

Бактерія, потрапляючи в організм людини може викликати запалення різних органів, наприклад, уретри, матки, фаллопієвих труб, а інфекції, що провокує бактерія, можуть бути фактором розвитку безпліддя, - йдеться в повідомленні на сайті Інфолайф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому музика може викликати нудоту та втрату рівноваги

Науковці зазначають, що бактерія викликає симптоми, які можна сплутати із винекненням захворювання хламідіозу. Тому, до антибіотиків, якими лікують дане захворювання M.genitalium вже стала стійкою.

Вчені впевнені, що вчасно виявити супербактерію можна за допомогою тестування, яке на жаль, проводять не усі медичні заклади. Такі тестування особливо важливі для жінок, які планують вагітніти.

Mycoplasma genitalium (M.genitalium), бактерія, яку відкрили ще в 1980 році, мешкає в органах сечовидільної та репродуктивної систем, відповідно передається під час статевого акту. Зараз науковці вважають, що мікроорганізм може успішно виробляти стійкість до більшості відомих антибіотиків, в тому числі й засобів нового покоління.

Зараз ви читаєте новину «Виявили супербактерію, яка передається статевим шляхом та може розвивати імунітет до антибіотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути