Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2017 07:38

Виявили "місто" восьминогів

Виявили "місто" восьминогів
Вчені встановили, що восьминоги, які живуть в субтропічних водах Нової Зеландії і Австралії, не є одинаками, як вважалося раніше. Фото: Pixabay

Вчені встановили, що восьминоги, які живуть в субтропічних водах Нової Зеландії і Австралії, не є одинаками, як вважалося раніше. Морські біологи виявили, що сіднейські восьминоги (octopus tetricus) проводять час в невеликому "місті", названому Octlantis.

Дослідження опубліковане в журналі Marine and Freshwater Behavior and Physiology.

Міжнародна дослідницька група, очолювана Девідом Шилом з Університету Аляска Пасифік, виявила Octlantis на сході Австралії в затоці Джервіс-Бей.

У цьому "місті" вчені спостерігали 15 одиночних восьминогів, що живуть спільно. За словами авторів дослідження, вони часто взаємодіяли, сигналізували один одному, злучалися, захищали один одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони змінили світ: 10 найважливіших винаходів

Octlantis - це не перше "місто" головоногих. У 2009 році вчені знайшли недалеко від Джервіс-Бей Octopolis - місце, де сіднейські восьминоги жили спільно, а не зустрічалися раз на рік для спарювання.

Як припускає Стефані Чанселлор, співавтор дослідження, сіднейські восьминоги збираються в місцях оголення морського дна. Вони також збирають в купи черепашки і потім використовують для побудови лігва.

Американські зоологи відкрили віртуальний музей, в якому будуть розміщені 3-D моделі 20 тис. видів хребетних тварин - це 80% нині живущої фауни.

Зараз ви читаєте новину «Виявили "місто" восьминогів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути