вівторок, 18 квітня 2017 17:10

Виявили чорні діри, більші за Сонце

Виявили чорні діри, більші за Сонце
Унікальні чорні діри виявили астрономи. Фото - znaj.ua

Надмасивні чорні діри, які за своїми розмірами вп'ятеро більші за Сонце, виявили астрономи. З'ясували, що вони можуть займати набагато більше місця серед карликових галактик, ніж вважали раніше. Дослідженнями поділилися на сторінках New Scientist.

Увагу дослідників привернули чорні діри у галактиках під назвами VUCD3 та M59cO. Процент гравітаційних тіл перевищував 17% маси кожної з галактик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили зірку, яку не може поглинути чорна діра

Науковці розповіли, що кілька років тому вони також знайшли надмасивну чорну діру в карликовій галактиці, проте її маса була менша. Всі чорні діри, які відомі сьогодні, зазвичай не перевищують кількох відсотків маси галактики.

Астрономи дійшли висновків, що гравітаційним космічний об'єктам відводять набагато більше місця у Всесвіті, а галактики можуть бути елементами більших систем.

Фахівці анонсували, що збираються представити зображення чорної діри, яка поглинає світло і матерію. Для цього вони вивчали та вимірювали гравітаційні хвилі. Матеріал, який проходить поруч з чорною дірою, випускає інтенсивне випромінювання. Вчені перехопили його та отримали зображення.

Зараз ви читаєте новину «Виявили чорні діри, більші за Сонце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути