неділя, 18 червня 2017 05:28

Виросли дві голови: з космічних досліджень повернулися черв'яки

Виросли дві голови: з космічних досліджень повернулися черв'яки
Плоські черв'яки 5 тижнів прожили у комсосі. Фото: Википедия

Плоскі черви різновиду Dugesia japonica 5 тижнів провели в космосі. Коли повернулися на Землю, в однієї з 15 істот були 2 голови. Так регенерував організм в умовах мікрогравітації та мікро-геомагнітних полів.

На початку 2015 року черв'яків відправили на борту Space X до Міжнародної космічної станції. Американські біологи з університету Тафтса хотіли дослідити вплив комічного простору на регенерацію. Обрали плоских червів, оскільки у них відмінно розвинені здібності до відновлення, повідомив gizmodo.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У майбутньому Земля може стати пласкою — вчені

Після повернення істот досліджували протягом 20 місяців. Порівнювали їх з двома контрольними групами таких же особин, що не залишали нашу планету. "Космічні" черв'яки частково змінили поведінку й мікрофлору.
За попередні 5 років науковці жодного разу не спостерігали появи двох голів у пласких черв'яків, хоча дослідили 15 тисяч особин. Після відсікання обох голів у черв'яка з'явилися ще дві. Це означає, що будова організму істотно змінилася.

На Марсі виявили речовину, схожу на сніг. Зараз триває марсіанська зима, температура становить -63 градуси за Цельсієм. Після потепління сніг має зникнути.

Зараз ви читаєте новину «Виросли дві голови: з космічних досліджень повернулися черв'яки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути