вівторок, 20 жовтня 2020 14:49

Відтепер на дистанційне навчання може перейти будь-який учень

Відтепер на дистанційне навчання може перейти будь-який учень
Відтепер на дистанційне навчання може перейти будь-який учень. Фото: Укрінформ

З 16 жовтня почали діяти нові правила дистанційного навчання. Тепер будь-який учень може опанувати індивідуальну програму загальної середньої освіти, не тільки в період карантину, повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Щоб перейти на дистанційну форму навчання, потрібна лише заява від батьків.

"Через пандемію коронавірусу весь світ шукає альтернативних шляхів для економічного та соціального життя. І галузь освіти не виняток, адже для нас важливо, щоб освітній процес тривав та був якісним і безпечним. Дистанційне навчання є перспективною сферою розвитку освіти в умовах її цифровізації", — каже виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет.

За новими правилами дистанційного навчання, школи повинні створити комфортні умови для взаємодії вчителів з учнями. Навчання для дітей з особливими потребами проводитимуть з урахуванням індивідуальної програми розвитку.

Школи мають контролювати рівень освіти учнів і підлаштовуватись під їхні можливості. Якщо з поважних причин дитина не може вчитися синхронно з однокласниками, то навчальний заклад має застосувати інший засіб комунікації — телефон, пошту тощо. Організація дистанційного навчання має відбуватися лише під час робочого часу вчителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН визначило нові умови вступу 2021 року

У МОН пропонують використати дистанційні технології не лише для навчання. Також і для психологічних та корекційних занять для осіб з особливими потребами.

Зараз ви читаєте новину «Відтепер на дистанційне навчання може перейти будь-який учень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути