неділя, 21 травня 2017 02:37

Вчені знайшли дві величезні екзопланети

Вчені знайшли дві величезні екзопланети
Вчені знайшли ще дві планети, на яких можливе життя. Фото: SundayNews

Вчені-астрономи знайшли в космосі дві раніше невідомі планети, орбіти яких проходять в "поясі життя". Ці об'єкти мають величезні розміри і обертаються навколо зірок, що відносяться до типу червоних карликів спектрального класу М.

Відкриття вдалося зробити міжнародній групі вчених, які займалися науковими астрономічними роботами одночасно в різних частинах світу, - повідомляє SundayNews.

Дослідження проводилися за допомогою Варшавського телескопа чилійської обсерваторії Лас-Кампанас, а також телескопа MOA-II з обсерваторії Маунт Джон в Новій Зеландії.

Відкриті об'єкти були визнані екзопланетами і зареєстровані в каталогах під номерами-назвами OGLE-2013 BLG-0132b і OGLE-2013 BLG-1721b. Вчені стверджують, що по своїй масі ці планети можна порівняти з Сатурном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Землі наближається загадкова темна матерія

Екзопланета, або позасонячна планета - планета за межами Сонячної системи. Довгий час завдання виявлення планет біля інших зірок була нерозв'язною, так як планети надзвичайно малі і тьмяні у порівнянні з зірками, а самі зірки знаходяться далеко від Сонця (найближча - на відстані 4,24 світлових року).

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли дві величезні екзопланети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути