пʼятниця, 22 вересня 2017 14:36

Вчені визначили, як вилікувати вікову глухоту людей

Вчені визначили, як вилікувати вікову глухоту людей
У віці 65 років люди втрачають більше 30 децибел в чутливості на високих частотах, в той час як літні птиці відчувають тільки мінімальні втрати або ніяких втрат слуху взагалі. Фото: ridus

Вчені з Університету Ольденбурга в Німеччині кажуть, що птахи не страждають від втрати слуху, коли стають старшими. Цей факт може допомогти у розробці нових методів лікування глухоти у літніх людей. Про це пишуть вчені в журналі Published by the Royal Society.

Сови мають так звані вуха, що не старіють, - генетичну перевагу, що дозволяє регенерувати їхнім слуховим клітинам.

У 65 років люди втрачають понад 30 децибел у чутливості на високих частотах, а птахи з віком відчувають мінімальні втрати або ніяких втрат слуху взагалі.

"Якби ми могли дізнатися, як птахи можуть зберігати чутливість слуху протягом життя, це допомогло б розробити методи запобігання та лікування глухоти у літніх людей", - каже доктор Ульріке Лангеманн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавлення сну допомагає вилікувати депресію - фахівці

У серії тестів порівнювали відповіді на звук семи птахів - чотирьох молодих (віком 2 і 3 років) і трьох старших (двох у віці 13 років і одного у віці 17 років). Експеримент не виявив істотних відмінностей між двома віковими групами. Крім того, команда вчених індивідуально тестувала слух 23-річної сови тричі протягом її життя і не виявила погіршень.

Вчені Університету Сан-Дієго з'ясували, що чесність робить людей щасливими. Свої висновки вони зробили на основі досліджень колег, проведених з 2012 року. З'ясували, що співчуття до когось збільшує ймовірність так званої білої брехні - її кажуть ніби на благо.

Зараз ви читаєте новину «Вчені визначили, як вилікувати вікову глухоту людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути