Ексклюзиви
субота, 15 квітня 2017 23:17

Вчені сфотографували темну матерію

Астрономами з канадського університету Ватерлоо була опублікована фотографія, на якій вперше отримано зображення темної матерії

Темна матерія є на даний момент самою таємничою і невловимою частиною всесвіту. Вона починає потроху відкривати людству свої таємниці, - повідомляє Укроп.

  Вчені отримали фото темної матерії
Вчені отримали фото темної матерії
Виявити темну матерію вдалося за допомогою гравітаційної взаємодії. Темна матерія не виявляється методами, пов'язаними з електромагнітним випромінюванням, тому до недавнього часу була невидима для людства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало нову карту Землі

Як виявилося, основна частина темної матерії сконцентрована на кордонах галактик, виконуючи роль своєрідного кокона. На фотознімку вчені зафіксували величезну частину космічного простору, що включає в себе більше 46 000 галактик, оточених і з'єднаних нитками темної матерії.
Висновок про існування темної матерії зроблений на підставі численних, але непрямих ознак поведінки астрофізичних об'єктів і по створюваним ними гравітаційним ефектам. З'ясування природи темної матерії допоможе вирішити проблему прихованої маси, яка, зокрема, полягає в аномально високій швидкості обертання зовнішніх областей галактик.
Зараз ви читаєте новину «Вчені сфотографували темну матерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути