Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 12:21

Вчені розповіли про колонізацію Місяця роботами

Вчені розповіли про колонізацію Місяця роботами
На Місяці може з'явитися автономна колонія роботів Фото:Lenta.ru

Дослідники з NASA розповіли, що в майбутньому на Місяці може з'явитися автономна колонія роботів, здатних копіювати самих себе.

Таких роботів вони планують використовувати для освоєння інших планет Сонячної системи. Проект представили експерти Космічного центру Кеннеді, що є підрозділом американського аерокосмічного агентства NASA. Наукову роботу, присвячену перспективам колонізації Сонячної системи роботами, вчені опублікували в журналі Popular Physics.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірне видовище: показали, як у космосі день переходить у ніч

Так, вони провели комп'ютерне моделювання. За його результатами, щоб створити саморозширну колонію роботів, знадобиться 12 т обладнання. Його необхідно відправити на супутник Землі. Для цього потрібно близько 20 років.

Дослідники вважають, що після побудови колонії більше не знадобиться жодних інвестицій. Фабрика матиме доступ до величезних недоторканих запасів корисних копалин і енергії. Вважають, що результатом стане побудова великої кількості роботів, готових до подальших подорожей космосом.

Астронавтка з Міжнародної космічної станції Крістіна Кох сфотографувала, як відбувається зміна дня і ночі на Землі. Як виявилось, космонавти наближаються до лінії, де можна побачити цей процес, не так часто.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли про колонізацію Місяця роботами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути